Med husbil till Disneyland Paris

Disneyland Paris

Frankrike är ett bra och trevligt land att åka husbil i. Det finns många campingplatser, men även enkla ställplatser. Självklart vill man passa på att besöka Disneyland Paris (EuroDisney) på vägen.

På Disneyland Paris kan du bo på parkeringen för en avgift per dag och platsen är kraftigt bevakad med beväpnad militär. Platserna har ingen el, men tillgång till färskvatten, toaletter, duschar och tömning av avloppsvatten. Den stora nackdelen med platserna är att det inte finns skugga. Den största fördelen är självklart att du har gångavstånd till parkerna. Vill du besöka centrala Paris, så är det praktiskt att lämna husbilen här en extra dag och ta tåget in till Paris. Det tar ca 40 minuter och framförallt slipper du att köra inne i centrala Paris, något som bör undvikas till varje pris. Här kan du hitta mer info om hur det är att åka med husbil till Disneyland Paris Husbil till Disneyland Paris Reseberättelse av läsare: Reseberättelse läsare med husbil

Bloggen Husbilsglädje var i Frankrike i somras och passade på att besöka Disneyland Paris. Du kan läsa om deras besök här: Husbilsglädje på Disneyland Paris och här ser du hela deras kategori om sin husbilssemester till Frankrike: Husbilsglädje Frankrike.

Glöm inte att köpa biljetter innan ert besök. Via en auktoriserad biljettförsäljare som GetYourGuide eller Disneys egen hemsida. Det är alltid bäst att köpa biljetterna i förväg. Parkeringen betalar du på plats. Den kan inte bokas i förväg, men det finns alltid gott om plats.

Det är tydligt skyltat

Beväpnade vakter under dagen och större delen av natten

Stationen för RER tåget ligger direkt vid ingången till parkerna.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229