WDW Regular Disney Dining Plan

Walt Disney World

Idag ska jag förklara Regular Disney Dining Plan (DDP)

Kostnaden för DDP är:

$69.35 för vuxna per person och dag

$24.95 för barn 3-9 år per person och dag

Alla över 9 år räknas som vuxna när det gäller mat och biljetter enligt Disney.

I DDp ingår en Refillable Mug som används på ditt hotell per person samt per dag.

1 Table Service Credit som inkluderar en huvudrätt, en alkoholfri dryck samt en efterrätt (på en "vanlig" restaurang), alternativt en buffé på en bufférestaurang sant en alkoholfri dryck.

1 Quick Service Credits som inkluderar en huvudrätt och en dryck på de snabbmatsrestauranger som ingår (de flesta på hotellen och parkerna).

2 Snack Credits

De flesta restaurangerna på Disneys hotell och parker ingår, som t.ex. Boma som är en mycket populär bufférestaurang på Disney's Animal Kingdom Lodge.

Det finns dock en del Signature restaurants och Caracter Dining som kräver 2st Table Service Credits.

Din refillable mug kan du använda på ditt hotell för att fylla på med läsk, kaffe, te eller varm choklad hur ofta som du vill under din vistelse.

Du kan använda dina meal credits hur du vill, men de inkluderar bara två mål per dag. Du får alltså frukost+ lunch, frukost+middag eller lunch+middag. Du kan också använda 3 credits på en dag och 1 credit en annan. Du kan välja vilken huvudrätt som du vill från en av snabbmatsrestaurangerna i någon av Disneys hotell eller de 4 parkerna eller vattenparkerna. Du kan också välja fritt från huvudrätterna och efterrätterna för din Table Service Credit på de vanliga restaurangerna. Tänk dock på att om du vill ha förrätt så kostar det extra, och glöm inte att dricksen inte ingår. Du förväntas betala ca 18% i dricks på vad måltiden hade kostat. Med tanke på priserna, så blir det snabbt mycket dyrt, bli inte förvånad om dricksen blir $150! Även om den inte är obligatorisk på papper, så måste du betala dricks.

Dina snack credits kan användas till mycket. Du kan använda en snack credit till det mesta ätbart som kostar under $6 i parkerna eller hotellen. Exempelvis. en cupcake, en frukt, popcorn, en glass, en läsk, paketerat godis eller gröt. De flesta använder sina snack credits till någonting till frukost som en bagel eller gröt. Men, de flesta får också med sig flera påsar med Långbens godispåsar hem.

Ibland kan personalen låta dig omvandla en Table Service Credit till Quick Service Credit. Det beror dock helt på om de kan och vill hjälpa dig just då och är ingenting som du ska räkna med. Normalt sätt får du då förutom din Quick service Meal en extra Snack Credit, men det är inte säkert. Normalt sätt kan du också förvandla en Quick Service Meal till 2 Snack Credits. Men, inget av det här finns i bestämmelserna, utan görs ibland av "goodwill".

Är det värt att köpa en Regular Disney Dining Plan? Det beror helt på hur du och din familj äter under en dag. Det bästa sättet är att titta på menyer för snabbmatsrestaurangerna och räkna på vad ni hade ätit och sedan jämföra. Ska ni äta på många av de vanliga restaurangerna, eller på vissa Caracter Dinings så kan det vara värt det, men det är tveksamt.

För oss har det inte varit ekonomiskt lönsamt med en Dining Plan. Vi har dock testat en Regular Dining Plan 2012 eftersom Disney då erbjöd gratis Dining Plan som en promotion när man köpte en Magic Your Way Package. det var praktiskt och enkelt att använda. Vi tyckte verkligen om ett par av restaurangerna som vi då åt på, speciellt O'hana som ger mycket för pengarna. Men, vi hade inte ätit på så många vanliga restauranger om vi inte hade haft en Dining Plan, så dricksen gjorde att det inte hade varit lönsamt om vi hade betalat själva.

Fotona är privata och tillhör mig.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer