Walt Disney World Recept: School Bread från EPCOT

Disney-vardag, Walt Disney World

EPCOT på Walt Disney World i Florida består av två olika delar: Future World och World Showcase. Jag tycker mycket om att gå i World Showcase och titta på de olika ländernas paviljonger. Det finns så mycket att se, och en del av nöjet är alla restaurangerna som ar sitt lands specialiteter. Här finns det mesta att välja på från Fish and Chips från Storbrittaniens paviljong till Fishtacos i Mexicos paviljong. 

Jag passar alltid på att gå in i Norges paviljong, som är den enda nordiska paviljongen. Förutom att titta på en replica av en stavkyrka och åka Maelstrom kan man bl.a. köpa lusekofter, Helle Hansen jackor, troll och svenskt godis. 

Det finns en restaurang: Royal Akershus Banquet Hall där man äter tillsammans med Disneyprinsessorna:

   

Det finns även ett Café; Kringla Bakeri and Café:

 

På Caféet kan man köpa olika mackor och bakverk samt dricka. Det mest populära bakverket är School bread, som jag aldrig hade hört talas om innan jag besökte EPCOT. det är ett mycket gott bakverk med vaniljkräm inuti. Om du vill prova att baka skolbröd hemma kommer receptet här:

 

                     
  

Recipe
School Bread
Kringla Bakery
Norway Pavilion, Epcot

Ingredients

2 pints water
3 ounces dry yeast
3 1/2 ounces sugar
2 1/2 ounces butter (melted)
1 teaspoon cardamom
2 pounds flour
1 whole egg
8 ounces shredded coconut
12 ounces vanilla custard

Method

Heat water and butter to 95 degrees. Mix flour, sugar, cardamom, yeast, and egg together for five minutes until dough is stiff. Form it like a ball and place in a bowl, cover with plastic wrap and let proof for 45 minutes, or until dough has doubled in size. Roll the dough out like a sausage and cut into five ounce pieces. Roll each piece into a ball and put them on a non-stick sheet pan and let them proof for 30 minutes. Bake for 15 minutes in 375 degree oven. Let cool.

Mix powdered sugar and water (use small amounts until proper consistency is achieved) to make icing and place in shallow pan. Form hole in bread using finger. Dip bread in icing (hole side down) and sprinkle with shredded coconut. Using pastry bag, squeeze vanilla custard inside of hole and swirl at top for decoration.

Vanilla Custard

Ingredients

1 2/3 cups milk
1/4 cup sugar
1/4 teaspoon vanilla extract
4 egg yolks
1 tablespoon corn starch

Method
In heavy saucepan bring milk to a boil. Set aside. In bowl, beat eggs, sugar, and vanilla until the mixture doubles by volume. Add the hot milk a few drops at a time to temper the eggs. Mix well after each addition. Place in metal mixing bowl and place over double boiler. Dissolve cornstarch in a little water and add in a thin stream while stirring constantly until it thickens to proper consistency. It must not boil. Cool by placing pan in ice bath.

Bilderna på School Bread är från bloggen www.disneyfoodblog.com

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229