Walt Disney World Hotell - Vilka olika kategorier finns det?

Walt Disney World, Disney-vardag

Världens största nöjeskomplex ligger i Florida och är Walt Disney World Resort!

Fördelarna med att bo på ett av Disney's egna hotell är många, med tidigare inträde till en av de 4 parkerna per dag, praktiska gratis transporter inklusive gratis buss från och till flygplatsen, gratis parkering och mycket mer. Det finns fyra olika kategorier + en campingplats, så här finns något för de flesta plånböcker. De kategorierna som finns är: 

  1. Value Resort Hotels
  2. Moderate Resort Hotels
  3. Deluxe Resort Hotels 
  4. Deluxe Villas 
  5. Campingplats

Value hotellen är de billigaste hotellen med de minsta rummen. De har en mycket rolig dekor på hotellområdet och många barnfamiljer gillar att bo här. poolerna är stora, men saknar vattenrutschkana och man får ta med sig handdukar från sitt hotellrum. Det finns en snabbmatsrestaurang på varje hotell, alla hotellen har en butik. Två av hotellen har dessutom familjesviter där större familjer kan få plats. Varje rum har annars två dubbelsängar, ett bord med två stolar och naturligtvis badrum med dusch och badkar. Ingången till rummen är av "motellvariant", d.v.s. din dörr är utomhus. Det finns naturligtvis AC på alla rum. 

Disney's All Stars Music Resort har rolig dekor

Rolig pool på Disney's Art of Animation Resort 

Moderate hotellen har lite större rum. Hotellen har en lite mer diskret stil. Varje hotell (förutom Port Orleans French Quarters) har både en snabbmatsrestaurang och en vanlig restaurang, samt en butik. Poolerna är större med en vattenrutschkana (den är dock ofta inte särskilt stor) och har också minst en bar. Handdukar finns vid poolerna. Varje rum har  två sängar av queensize, ett bord med två stolar, en liten kyl och naturligtvis badrum med dusch och badkar. Ingången till rummen är av "motellvariant", d.v.s. din dörr är utomhus. Det finns naturligtvis AC på alla rum.

Hotellbyggnaderna på Disney's Port Orleans Riverside Resort ger ett elegant intryck 

Poolen har pirattema på Disney's Carribean Resort 

Deluxe hotellen är som namnet antyder lyxigare. Rummen är större, vissa har balkong, och det finns sviter att boka. Deluxehotellen har en snabbmatsrestaurang, flera barer och mer än en restaurang. Ofta är en av restaurangerna en "caracter-restaurant" där man kan träffa Disneyfigurerna. Poolerna är ungefär som de i moderatklassen. Deluxehotellen ligger närmre parkerna, (med ett undantag) och 3 av dem har dessutom en egen Monorail-loop med gångavstånd till Magic Kingdom. Rummen är utrustade som ett moderatrum, även om de är större. Rummen har ingång inifrån hotellet och lobbyn på hotellet är ofta mycket vacker. 

Disney's Grand Floridian ligger vackert vid Seven Seas Lagoon 

Lobbyn är minst lika vacker 

Deluxe VIllas är Disney Vacation Clubs rom. En del av dessa går att boka som ett vanligt hotellrum. De har samma fördelar som Deluxehotellen plus att de alltid har balkong. Det finns studios, 1 bedroom Villa, 2 bedroom Villa och Grand Villa med tre sovrum. Studion liknar ett vanligt hotellrum med en queensize säng och en bred bäddsoffa. Alla rum är utrustade med ett kök (studios har ett mindre kök än de andra), där allt för enklare matlagning i form av diskmaskin och husgeråd finns. Det finns också tvättmaskin och torktumlare (inte i studios, men de kan använda hotellets maskiner gratis). 

Man har vacker utsikt från sin balkong på Disney's Animal Kingdom Villas

1-bedroom på Disney's Baylake Tower at Contemporary Resort

Campingplatsen har plats för husvagnar, tält och husbilar. Det finns också stugor att hyra. Man kan hyra en husbil eller trailer från olika firmor som sätter upp dem här. 

på Disney's Fort Wilderness kan du tälta...

... eller ställa en husbil

Jag kommer att gå igenom alla de olika hotellen som finns i de olika kategorierna. Vilken kategori hade du valt?

Alla bilder är från disney.com

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer