Vill du arbeta på Disneyland Paris?

Disneyland Paris

Det är många som funderar på att arbeta på Disneyland Paris, är du en av dem? Då kanske du har många frågor, som du letar efter svar på.

Hur gör jag för att söka ett jobb på Disneyland Paris?

Finns det andra krav än språket?

Måste jag åka till Frankrike för att få en intervju?

Hur vet jag vilka jobb som jag kan söka?


Jag ska ge svar på de här frågorna, och kanske en del som du inte har kommit på att ställa.
Baskravet för att få ett jobb på Disneyland Paris är att du minst har konversationskunskaper på både engelska och franska. Det är också bra med ett eller flera språk förutom dessa två. Är du intresserad av ett arbete där du ska möta gäster, t.ex. som prinsessa eller arbeta i en affär, så måste du kunna prata både franska och engelska flytande. Du ska också vara beredd på att arbeta obekväma arbetstider, eftersom parkerna har öppet 365 dagar om året, och arbetet startar före parkerna öppnar och en del arbetare inte slutar förrän 2 på natten. Du måste också ha ett "propert" yttre. Det var inte länge sedan som det var otillåtet för killar att ha ansiktsbehåring, t.ex. skägg. Har du piercingar, synliga tatueringar eller liknande är du inte välkommen att arbeta hos Disney. Det sista allmänna kravet är att du ska vara minst 18 år, förutom ett mindre antal "lärlingsplatser" där du måste vara minst 16 år.

Är du intresserad av att arbeta som en "caracter", t.ex. Musse Pigg eller Askungen så finns det stränga regler om hur lång du måste vara och hur mycket du får väga och din kroppstyp. Detta gäller också dansare och andra underhållare.


Disneyland Paris söker alltid bra medarbetare, och även om Disney inte söker efter just den typen av arbete som du är intresserad av så är du alltid välkommen att skicka in ditt CV. De arbeten som är speciellt aktuella finns på sidan som Disneyland Paris använder för rekrytering:

Du kan söka arbete via hemsidan, eller så kan du skicka in ditt CV till:

Disneyland Paris Casting
B.P. 100
77777 Chessy, Marne-la-Vallée Cedex 4
France

Din ansökan ska vara skriven på engelska eller franska och glöm inte att inkludera foton. Disney kräver två foton vid ansökan: både ett ansiktsporträtt och ett foto i helfigur.

Om du blir kallad till en intervju, sker den första delen oftast per telefon. Blir du sedan kallad till nästa intervju sker den oftast i Paris. Ibland sker rekryteringen i England eller mer sällan i ett fåtal andra länder i Europa som i Nederländerna eller Spanien. För tillfället söker Disneyland Paris t.ex. aktivt efter dansare till en ny show, och i april finns det öppen audition i England.Blir du kallad till en personlig intervju måste du själv bekosta din resa till intervjun.

​Det här kanske kan vara du till sommaren?!?

Har du fler frågor om att arbeta på Disneyland Paris, så kontakta mig gärna på:

disneysemester@.com

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer