Vilket typ boende är bäst på Disneyland Resort Paris (Eurodisney) ?

Disneyland Paris

Jag får ofta en frågor från mina läsare om var det är bäst att bo om man ska besöka Disneyland Paris. (Det har tidigare hetat Eurodisney, men det var många år sedan) Jag rekommenderar alltid att bo på ett av Disneys hotell, och jag har förklarat varför här:

DLP Var ska man bo?

Läs gärna inlägget om du vill veta mer, men jag ska kortfattat nämna 4 anledningar till att jag föredrar ett Disneyhotell. det finns 6 stycket + Davy Crocket Ranch

1. Extra Magic Hours. Boende på Disneyhotell får gå in 2h tidigare på Disneyland Park =Ovärderligt för att slippa köer.

2. Närheten till parkerna och gratis Shuttle. Alla Disneyhotell har gångavstånd och gratis shuttle (förutom Davy Crockett Ranch)

3. "The Disney difference" Disney är bäst på service och varje hotell har inte bara sitt eget tema, utan också ett bra servicetänk.

4. Priset. Det låter underligt eftersom det vid en första blick verkar dyrast, men räknar man in erbjudanden och att biljetterna ingår kan det ofta bli billigare.

Disneys Hotel New York ligger på 5 minuters gångavstånd från parkerna. Perfekt om man vill gå tillbaka till hotellet för en vilopaus mitt på dagen eller ta ett dopp i poolen.

​Privat foto

Nästa alternativ är att bo på ett av Disneys Partner hotels. Partner hotellen har inte Extra Magic Hours, men du kan boka hotellen med de olika erbjudande som Disneyland Paris har. Flera av dem har också ett mycket tema. Alla har gratis buss till parkerna, och det tar ca 10 minuter att komma dit. Det finns 8 olika partner hotell och kan kommer att berätta mer ingående om dem i ett senare inlägg.

Vienna International Circus Hotel.

Bild från dlp.info

Ett annat alternativ är att bo inne i Paris. Detta är naturligtvis mycket lockande. Det är roligt att utforska "ljusets stad" ; Paris. Det kan också bli mycket billigare, beroende när på året man åker. RER-A tåget som åker till Paris är mycket tillförlitligt och går ofta. Tänk dock på att det är en fördel att bo öster om Paris (eller i centrum, eftersom Disneyland Paris ligger ett par mil öster om staden. Räkna också med biljettpriset på RER-A tåget, det är ganska höga biljettpriser. På förmiddagarna är tåget också fullt från Paris till parkerna och amma sak på eftermiddagarna/kvällarna in till Paris.

Louvren är ett måste om man är i Paris.

Privat foto

Det sista alternativet är att bo i husvagn eller husbil. Det finns en del campingar en bit ifrån Disneyland Paris, men ingen som är riktigt nära. Naturligtvis kan man övernatta på parkeringen. Vi har själva provat detta och jag skrev om det här: Disneyland Paris med husbil eller husvagn . Vi tyckte att det fungerade bra, även om det i princip bara är en bit parkeringsplats som du betalar per dag för.

På kvällen var det ganska mycigt att kunna sitta på parkeringen i lugn och ro och se lite av fyrverkerierna.

Privat bild

Det här är i princip de olika alternativen som finns. Vilket som passar bäst? För mig passar ett Disneyhotell alltid bäst :)

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer