Vilken ålder är bra för att besöka Disneyland Paris? Hur gammal behöver småbarn vara?

Disneyland Paris

Jag får ofta frågan vilken ålder som är bra för barn som ska besöka Disneyland Paris. Kan man vara för ung?

En del säger att barn under 6 år inte har något utbyte av ett besök, och andra säger att barn runt 4 år eller yngre inte kommer att komma ihåg något av besöket och att det därför är slöseri med pengar.

Jag menar att det beror på barnet ifråga. Barn under 6 år har ett stort utbyte av ett besök. Hur långt tillbaka kommer du ihåg från din barndom? Vad är det du kommer ihåg, är det de roliga stunderna? Jag kommer ihåg speciella tillfällen från det att jag var ganska ung, och ett besök på Disneyland Paris kan definitivt räknas till dem. För barn som är yngre, så har de ett stort nöje av ett besök, även om de inte kommer att komma ihåg det när de blir äldre. Varför tar man annars med barnen till andra roliga saker oavsett om det är en lekplats eller ett Zoo? Det ger också dig glädje att se hur glad ditt barn blir av att se allt.

Jag har hört kommentarer som: "Vi kan inte åka förrän lillasyster är 6 år, annars kommer inte hon ihåg något". I det fallet var storebror dessutom 4 år äldre.

Vid vårt första besök på Disneyland Paris med våra barn, var vår yngsta son strax under 4 år. Han hade jättekul och jag hade inte tveka att ta med någon yngre. Disney har också tänkt på att lösa det praktiska för småbarnsfamiljer, något som jag alltid rekommenderar är: Baby Care Center DLP

Mina bästa tips för barnfamiljer kan du hitta här: Tips för barnfamiljer som ska besöka DLP

Det finns mängder med attraktioner som passar yngre barn i Disneyparkerna, de som jag tycker är bäst hittar du här: Topp 7 attraktioner för små barn på Disneyland Park Topp 7 attraktioner för små barn på Walt Disney Studio Park


Alla foton är privata och tillhör mig.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar