Vilka kontokort kan du använda på Disneyland Paris?

Disneyland Paris

Jag får många frågor om kontokort och kreditkort accepteras inne i parkerna på Disneyland Paris.

Inne på Disneyparkerna kan du använda konto/kreditkort både när du handlar mat och souvenirer. Visst är det bra att ta med sig några euros, men i princip behöver du inga kontanter, utan kan använda kort överallt.


Följande kort accepteras på Disneyland Resort Paris:

American Express

Visa

Mastercard

Eurocard

Det är bra att höra av sig till sin bank eller kortutförare och berätta att du kommer att använda kortet i Frankrike, om du inte brukar åka utomlands. Du vill inte att kortet ska bli spärrat för att din bank/kortutförare tror att du är utsatt för ett bedrägeri. Kontrollera också om du har några avgifter kopplade till kortet när du använder det utomlands. Bor du på ett Disneyhotell kan du helt enkelt koppla ditt kort till ditt hotellrum och skriva upp dina inköp inne i parkerna på ditt rum och sedan betala allt på en gång.

Vilka kort som du väljer att använda är självklart helt upp till dig och vad som passar dig. Personligen använder jag mitt American Expresskort när jag betalar inne i parkerna eller betalar för mitt hotellrum. För mig, så ger det en bra trygghet eftersom jag av erfarenhet vet att de är bra på att hantera bedrägeriförsök och har dessutom vid ett tillfälle hjälpt mig att bestrida en betalning i USA.

Jag har inte betalt från något företag eller någon form av samarbete från ovanstående kortutgivare.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer