Varför väljer man en Disney kryssning?

Disney Cruise Line


<

Jag hör många prata om kryssningar, och underligt nog verkar det inte vara så många som känner till att Disney har ett eget rederi; Disney Cruise Line med 4 stycken skepp : Magic, Wonder, Dream och Fantasy. 

En kryssning på en av de här lyxkryssarna liknar inget annat. Här finns verkligen något för hela familjen. Barnvakt för upp 0-3 åringar, fyra olika barnklubbar baserat på ålder för barn mellan 3-18  (öppnar 9 på morgonen och stänger vid midnatt) och även områden, inklusive nattklubbar och egen pool enbart för vuxna (18+). Shower av världsklass varje kväll och aktiviteter med olika inriktningar under hela dagen. 

Maten, oj oj oj så mycket god mat det finns att välja på dygnet runt. All mat med några få undantag ingår och här finns allt från pizza till hummer att välja på. 

Till frukost kan man välja på: en enorm buffé, en mindre mer elegant buffé med servitörer som kommer med kaffe, te och annan dricka, restaurang med servering och a'la carte meny samt roomservice. 

Till lunch kan man gå till den stora buff'én (med olika tema varje dag och bl.a. ca 9 olika efterrätter att välja på), den elegantare mindre buffén med servitörer som kommer med er dryck, restaurang med full servering och a'la carte meny, snabbmatsställen (3 olika) med bl.a. pizza och hamburgare och roomservice. 

Middagen är speciell, det kallas för "Rotational Dining"  Det finns tre olika matsalar med olika inredningar och sin speciella image och man vet i förväg vilken matsal man ska äta i vilken kväll. Man har samma servitörer varje kväll oavsett vilken av de tre matsalarna man är i. Varje kväll är det en ny meny att välja från, oavsett om man är på en 3-dagars Bahamaskryssning eller en 14-nätters Panamakryssning. Varje kväll äter man 4-rätters. Om man vill ha en lite mer avslappnad miljö väljer man "Casual Dining" som också har olika menyer att välja ifrån. Snabbmatsrestaurangerna på pooldeck är ofta öppna till midnatt. Annars kan man alltid bli i sin hytt och ringa efter roomservice. 

Roomservice ja, hur fungerar det? De har öppet dygnet runt och 10-30 minuter efter att du har ringt, så står de med din mat utanför din hytt. Praktiskt? Absolut och det är gratis! Med undantag av läsk, alkohol och godis är roomservice inkluderat i priset för kryssningen. Naturligtvis är det bara att kila upp på pooldeck och hämta läsken själv om man blir sugen. Läsk-och kaffeautomaterna där är öppna dygnet runt och det är gratis till skillnad från de flesta andra rederier. 

Vad är då det bästa med en Disneykryssning? Ett fantastiskt vackert skepp? Möjlighet att träffa prinsessor och Musse Pigg? Aktiviteter för hela familjen? Massor med god mat? Avslappning vid poolen? Allt det där finns där och dessutom i överflöd, men det är inte det allra bästa.

Det bästa med en Disney-kryssning är servicen. Från den stund som du går på skeppet känner du dig som en VIP. Det kvittar om du kommer iklädd shorts och linne alla som arbetar där verkar genuint glada för att möta dig och kan inte nog hjälpa till för att göra DIN kryssning magisk. Allting är rent och fräscht inklusive de offentliga toaletterna som är vackrare än det mesta. Det finns ingen som är så bra på detaljer och service som Disney. 

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer