Varför ska man välja en Disneykryssning? Del 4: Vuxenområden och aktiviteter

Disney Cruise Line

Om man inte ska ha några barn med sig, så finns det väl ingen anledning att åka på en Disneykryssning?

FEL!

På Disneyskepp finns det både utrymmen som är exklusiva för vuxna och aktiviteter som är riktade till vuxna.

Alla vuxna oavsett om man har barn med sig eller inte är välkomna i alla familjeutrymmena och på alla familjeaktiviteter och det finns massor att välja på. Men, för de vuxna som vill ha egna utrymmen eller helt enkelt vill ha aktiviteter utan barn omkring sig, så finns det mycket på en Disneykryssning för dem. Jag, min man och mina svärföräldrar åkte för två år sedan på en 12-nätters TransAtlantisk kryssning och vi hade mängder med aktiviteter att välja på där vi inte såg till några barn. 

Man måste inte ha barn för att få lov att leka på barnklubbarna. Under några timmar varje dag är det öppet hus på klubbarna och då får vem som helst komma in och leka.

Du kommer garanterat att träffa nya vänner :)

Nej, det är inte underligt att träffa de olika figurerna när du är en ensam vuxen!

Shopping tilltalar både stora och små

På kvällarna finns det mängder med shower och olika sorters underhållning där både hela familjen är välkommen, eller som är enbart för vuxna. Ingen under 18 år är välkommen i barområdet och här finns det allt från Quiz till komedier varje kväll.

Varje skepp har ett bardistrikt där det finns 3-4 barer och en nattklubb. På kvällen är ingen under 18 år välkommen här. Oavsett om du vill sitta i sportbaren (som jag gör på bilden ovan) och titta på en match eller gå till pianobaren så är det här platsen för dig. Runt om på skeppet finns även fler barer i de områden som är öppna för alla.

Förutom barnpoolen och familjepoolen finns det självklart en vuxenpool: Cove Pool. Här råder det lugn, och poolen är oftast mer eller mindre tom på folk.

Servitörerna håller hög standard och stör dig inte om du inte är intresserad av att köpa dig en drink. men, det räcker att titta åt deras håll och le eller nicka när de ser dig, så kommer de direkt. Det är gott om servitörer, och du behöver aldrig vänta på att bli serverad. Här njuter svärfar av "Drink of the day" som är en ny drink varje dag till ett rabatterat pris (ca $ 4,50)

Fredrik och Roland njuter av poolen.

Känner du inte för att lata dig finns det massor att göra som är exklusivt för vuxna. SPA avdelningen är enbart för vuxna, och kräver reservation (det är inte direkt gratis med behandlingar...). Gymmet är också enbart för vuxna, men det är gratis att använda och öppnar klockan 06.00. Här finns motionscyklar, löpband, Indoor Walking, roddmaskin, fria vikter, pilatesbollar, mattor m.m.. varje dag finns det ven fitnessklasser som du kan vara med på. Omklädningsrummen är stora och fräscha, med duschar och bastu.

Familjeaktiviteter finns det naturligtvis under hela dagen av olika slag, men detsamma gäller för "Adults only". Min favorit är "Anyone can cook" serierna där en av skeppets kockar berättar om en speciell rätt samtidigt som har gör den och förklarar hur du kan göra den hemma. Alla får smakprov parat med lite vin som också diskuteras. (Naturligtvis kan du få alkoholfritt alternativ). Du får också receptet med dig hem, och kan ställa alla frågor som du kan komma på under demonstrationen. Här gör Chef Bryan som är chef över alla dessertkockarna Apfelstrudel. Du får alltid reda på intressanta detaljer som att all glass ombord varje dag och att 3 bagare går upp klockan 03.00 för att få t.ex. croissanter färdiga till frukostbordet.

Vissa av de stora föreställningarna har också extraföreställningar med mer vuxet material där inga under 18 år är välkomna.

Känner du dig modig är kanske Aquadunk på Magic något för dig?

På Castaway Cay som är Disneys privata ö i Bahamas finns det massor att göra. Här finns massor med aktiviteter för hela familjen som t.ex. mata och snorkla med rockor. Det finns också aktiviteter enbart för vuxna. Det största dragplåstret är dock den fantastiska stranden med ett otroligt klart vatten. Naturligtvis finns det en strand enbart för vuxna också.

Maten är fantastisk över hela skeppet, men vill du kosta på dig något extra, så finns det en vuxenrestaurang: Palo. Här betalar du en extra avgift för lyxig italiensk mat. (Ovan brunch, som är en upplevelse i sig)

men, middagen på de vanliga restaurangerna går inte av för hackor de heller. Vad sägs om Biff Wellington?

Jag hade gärna varit här nu, sittandes vid vuxenpoolen med en "Drink of the day" i handen.


Alla bilder är privata och tillhör mig.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer