Varför ska man välja en Disneykryssning? Del 3:3 Maten - Middag

Disney Cruise Line

Maten är fantastisk på en Disneykryssning och jag har tidigare berättat om frukost: Välja Disneykryssning - Frukost och lunch: Välja Disneykryssning: Lunch.

idag ska jag berätta om hur det fungerar vid middagen och visa en hel del bilder.

Här syns Biff Wellington som alltid är en favorit på Disneyskeppen.

Vid middagen har du följande val:

  1. Middag i någon av de tre restaurangerna,
  2. "Enklare" middag i Cabanas
  3. Snabbmat på pooldäck
  4. Middag i vuxenrestaurangen Palo och ev Remy
  5. Roomservice

Jag tror att det här var svärdfisk, men gott var det i alla fall.

Middag i någon av de tre restaurangerna

Disneyskeppen har tre restauranger och du får en "Dining rotation", d.v.s. vilken restaurang du ska gå till vilken kväll. På det här sättet får du uppleva alla tre restaurangerna och du behöver aldrig vänta på ett bord. Du har ett bordsnummer och det har du oavsett vilken restaurang som du äter i. Det bästa med Dining rotation är att du har samma servitörer hela resan. Disney Cruise Line är kända för att ha de bästa servitörerna i branschen. De interagerar med barnen så att du får äta i lugn och ro. De gör magiska tricks, skojar med barnen, 

Varje kväll väljer du från en meny som är speciell för den kvällen. Du har inte samma meny någon kväll, inte ens på längre kryssningar som TransAtlantiska kryssningar på 14 dagar.

Du äter en 4-rätters meny varje kväll, med sallad/soppa, förrätt, huvudrätt och naturligtvis efterrätt.

Barnen får en egen meny, som dessutom har lite pyssel och målarbild. Kritor finns på bordet, och de får ti.o.m. rita på duken om de vill.Barn kan naturligtvis beställa ur vuxenmenyn om de vill, och vuxna får gärna beställa ur barnmenyn om de t.ex. är sugna på lite pizza.

Typisk barnmiddag :) (Det finns dock hälsosammare alternativ :) ) Lägg märke till sköldpaddan gjord av ketchup. Servitörerna brukar göra Musse Pigg av ketchupen, men när de hörde att vår yngsta son älskar sköldpaddor, så gjorde de en sköldpadda istället.

Min något skeptiska min när jag för första gången provade escargot (sniglar!). Det var gott.

Black bean soppa, som inte passade mig alls. Men, fördelen med all den här goda maten, är att man kan prova nya rätter.

Den här förrätten, Aia Tuna Tower, finns på Royal Palace första meny och är en av mina favoriter.

En god kycklingrätt.

Servitörerna är duktiga på att rekommendera rätter till dig. Om de tror att du skulle uppskatta en viss rätt som du inte beställer, så händer det att de tar in den rätten också.

Jag älskar efterrätter, och den här är riktigt i min smak. Dolche de Luche glass med kolasås och churros.

Vad sägs om vit chokladmouuse, med äpplesmul täckt av vit choklad?

Så här god ser den ut inuti.

"Enklare" middag i Cabanas

Cabanas är bufférestaurang vid frukost och lunch. På kvällen finns här "casual dining". Det är helt ok att komma till middagen i shorts, och här är en lite vardaglig stämning. Det finns självklart servitörer som tar upp beställning på förrätt, huvudrätt och efterrätt samt dricka. Men, här finns en salladsbuffé istället för gjorda sallader/soppa. Menyn består av några rätter från de andra restaurangerna. Middagen här tar oftast mycket kortare tid än i de andra restaurangerna.

Wienerschnitzel, något som var riktigt gott.

Snabbmat på pooldäck

De tre olika snabbmatsställena på pooldäck har öppet från 11 på förmiddagen till ungefär midnatt. oftast stänger någon av dem tidigare och ett ställe håller öppet til 01.00. Ett av dem har pizza, och är den som brukar ha öppet längst. Det finns ett som har "mackor", min favorit är nog den med kalkon, sallad och inlagd rödlök. Här finns också ceasarsallad, ofta en sallad till, cookies och alltid flera sorters färsk frukt. Det sista stället har hamburgare, korv med bröd, Chicken Fingers och två olika specialare per dag. Här finns också en "toppings bar" med mycket grönsaker som du själv kan fylla på. På några av skeppen finns också en Shawarma station där du kan välja de tillbehören som du tycker om.

Pizza!

Middag i vuxenrestaurangen Palo och ev Remy

Palo behöver du boka bord till i god tid, och här är bara gäster över 18 år välkomna. Här är en lugn lite lyxigare atmosfär. Middagen kostar $25 per person och du förväntas att ge dricks.

Remy är en ännu finare restaurang, och bokning av bord är absolut nödvändigt. Även här är bara gäster över 18 år välkomna. Middagen kostar $75 per person (!) och du förväntas att ge dricks. Här äter du en 7 rätters meny, som r speciellt komponerad av två kockar som har 2 respektive 3 Michelinstjärnor på sina restauranger. Det finns två menyer , en fransk och en amerikansk och du väljer den som passar dig bäst. Jag har inte ätit på Remy och på Palo har jag enbart provat under brunch. Middagen i "huvudrestaurangerna" är så bra, att jag inte sett något behov alls. Jag vill dock visa några fler av mina matbilder.

Mums!

Roomservice

Roomsservice är tillgängligt dygnet runt, även om de har en begränsad meny. Det tar mellan 10-40 minuter innan du får din mat (beroende på hur mycket de har att göra). Du förväntas att ge ett par dollar i dricks, men det är inte obligatoriskt.

Följande finns att välj på dygnet runt:

Soups and Salads

  • All Hands on Deck (Cheese Plate)
    A special selection of international cheese served with crackers
  • Chicken Caesar Salad
    Crisp Romaine lettuce with Grilled Chicken, Baguette Crouton and creamy Caesar Dressing
  • Greek Salad
    Cucumber, Red Onions, Kalamata Olives, Feta Cheese, Oregano and a Red Wine Vinaigrette
  • Mixed Garden Salad
    Mixed Leaves with Tomatoes, Cucumbers, Carrots, Peppers, Red onions with a choice of dressings (Ranch, Raspberry, Italian and Balsamic)
  • Grilled Salmon Salad
    with Iceberg Lettuce, Cherry Tomatoes, Vidalia Onions, Cucumber and Lime Marinated Cracked Wheat
  • Creamy Tomato Soup
    with Herbed Crostini
  • Chicken Noodle Soup
  • Fresh Fruit Bowl

All American Fare

  • Baked Macaroni and Cheese
  • Crispy Chicken Tenders
    served with Barbeque Sauce
  • Grilled Hot Dog
    served with French Fries
  • Cheeseburger/Hamberger
    served with French Fries and Coleslaw
  • Buffalo Chicken Wings
    With Blue Cheese and Honey Mustard Dip

Pizzas

All pizzas baked with Mozzarella Cheese and tomato Sauce

  • Pepperoni
  • Cheese
  • Margarita

Freshly Made-to-Order Sandwiches

All sandwiches served with a side of Coleslaw and Chips

  • New York Steak Panini
    with Caramelized Onions and Horseradish
  • Tomato, Basil and Mozzarealla Panini
  • BLT
    Bacon, Lettuce, Tomato and Mayonnaise on Toasted Bread
  • Grilled Cheddar Cheese Sandwich

Desserts

  • Daily Cake Selection
  • Key Lime Pie
  • Chocolate Chip Cookie
  • Oatmeal Raisin Cookie

Det är i princip omöjligt att gå hungrig på en Disneykryssning!

​Alla bilder tillhör mig, och tagna på någon av våra Disneykryssningar.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer