Varför ska man välja en Disneykryssning? Del 3:2 Maten - Lunch

Disney Cruise Line

Det här är det fjärde inlägget om varför man ska välja en Disneykryssning, men samtidigt det andra. Förvirrande? Eftersom jag har så mycket att berätta och visa när det gäller maten, så har jag valt att dela in avsnittet om maten i 4 delar. Förra inlägget handlade om frukost, och det kan du läsa om här: Välja Disneykryssning Mat-frukost

Idag tänker jag berätta om hur det fungerar med lunch.

När det gäller lunch har du de här alternativen:

  1. Lunch på pooldäck
  2. Roomservice
  3. En mindre buffé i en av restaurangerna
  4. A'la Carte i en av restaurangerna
  5. Brunch i vuxenrestaurangen Palo
  6. Stor lunchbuffé i bufférestaurangen

Läste du det förra inlägget om frukost på en Disneykryssning, så kan kanske du lägger märke till att det är samma alternativ på frukost och lunch. Som tur är , så är det i alla fall olika sorters mat :) Med untantag för Palos brunch, som ju är ett mellan ting mellan frukost och lunch.

Lunch på pooldäck

Varje dag öppnar "snabbmatsställena" på pooldäck runt 11-tiden och de håller öppet till ungefär midnatt. (Någon av dem stänger tidigare, runt 22-tiden, )oftast avdelningen med sallad och bredda "baguetter").Här finns tre olika avdelningar att välja på: Pizza, hamburgare o.dyl. och "mackor" med olika fyllningar. Pizzaavdelningen gör oftast 4 olika pizzor kontinuerligt, två av dem skiftas ut per dag. Har du någon speciell önskan, så är det bara att säga till, så ordnar de det. Avdelningen med hamburgare har också korv och bredvid finns en avdelning med Shawarma. Varje dag finns det också två specialiteter som byts ut varje dag.

Fördelar: Du kan enkelt ta något att äta under tiden som du tar en paus ifrån solandet eller badandet. Det går snabbt att få maten.

Nackdelar: Man blir snabbt trött på snabbmat. Alla sittplatser är utomhus även om en del är under tak. Sitter man vid barnpoolen kan det vara högljutt.

Roomservice

Roomservice har en begränsad meny med lite av varje från hamburgare och pizza till caesarsallad och quesadillas. Roomservice har öppet 24 timmar om dygnet och kostar dig ingenting mer än 1-3 dollar i dricks.

Mindre buffé i en av restaurangerna

Varje dag finns det en mindre buffé uppdukad i en av restaurangerna.

Fördelar: Det är en lugnare atmosfär än i den stora bufférestaurangen.Servitörerna anvisar ett bord till dig och kommer med din dricka.

Nackdelen. Det är ett mindre utbud att välja på.

A'la Carte i en av restaurangerna

Vill du ha en mer restaurangupplevelse väljer du restaurangen som erbjuder a'la carte den dagen.

Fördelar: Maten är oftast lite mer exklusiv och du blir serverad vid bordet. Du vet att maten är nygjord, och har du allergier kan det underlätta för dig med det här alternativet. Det är också en lugnare och tystare restaurang.

Nackdelar. Det tar längre tid att få maten. Lunchen tar längre tid än att snabbt och enkelt hämta från en buffé själv.


Brunch på vuxenrestaurangen Palo.

Palos brunch skrev jag om igår, och det är naturligtvis ingen skillnad på om du väljer kl 11 eller 14, det är samma

utbud. Passa på att prova rysk kaviar eller min favorit: Eggs Julia (som eggs Benedict fast med rökt lax istället för skinka).

Fördelar: En lugn vacker miljö utan några barn. Otrolig mat och fantastisk service.

Nackdelar: Hela familjen kan inte äta tillsammans om man har barn under 18 år. Det kostar $25 per person + dricks.

Vårt val är i stort sett alltid :

Stor buffé i bufférestaurangen.

Här finns ett fantastiskt utbud, och alla kan verkligen hitta något som passar just dem. Varje dag finns det räkor och krabbklor, samt en stor salladsbar. Du hittar alltid flera olika sorters kött, fisk, vegetariska rätter och mängder med tillbehör. Det finns alltid en "carving station" med två olika sorters kött som skärs upp efter beställning (t.ex. lamm och entrecote. Varje dag har restaurangen ett speciellt tema förutom det "vanliga utbudet" med asiatisk touch, medelhavstema, tacos o.s.v..

Fördelar: Här finns verkligen något för alla. Hittar du inget som du blir sugen på här, beror det med högsta sannolikhet på att du redan är mätt eftersom du redan har ätit på någon av de andra restaurangerna. Det är härligt att kunna gå och hämta lite av varje (eller mycket) och man behöver inte skämmas för att man tar två efterrätter... eller flera. Vid varmt väder finns det många platser ute.

Nackdelar: Du får själv hitta ett bord (det finns dock massor) och själv hämta mat och dricka. Det kan bli högjutt, speciellt vid slutet av öppettiden.

Ja, jag äter gärna 4(!!!) efterrätter. Men de är ganska små :)

Här syns glasssektionen, där det alltid finns 6 olika sorters hemmagjord glass. Romrussin är min favorit, men Dulce de Leche på andra plats.

Man behöver aldrig gå hungrig på en Disneykryssning. Faktum är att vi brukar säga att vi alltid är hungriga när vi går på båten eftersom vi börjar med att äta lunch. Vi är sedan inte hungriga förrän på kvällen efter att vi har gått av båten kl 9 sisådär 7 dagar senare.

​Alla bilder tillhör mig och är tagna på någon av våra Disneykryssningar. 

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer