Varför ska man välja en Disneykryssning? Del 3:1 Maten - Frukost

Disney Cruise Line

Det är dags för den tredje delen om varför jag tycker att du ska välja en Disneykryssning. De två andra delarna kan du läsa här:

Välja Disneykryssning 1: Barn Välja Disneykryssning 2: Exteriör - Interiör

En av mina favoritdelar med en Disneykryssning är den fantastiska maten. Det fins så mycket som man kan säga om de olika valen du kan göra vid varje måltid att jag måste dela upp det här inslaget om maten i fyra delar: Frukost, Lunch, Middag och övriga måltider.

Det finns så mycket god mat att välja på att det är svårt att veta var man ska börja. Det är enklast om vi börjar från början med frukost.

När det gäller frukost har du 6 val:

  1. Roomservice
  2. Enklare frukost på pooldäck
  3. A'la Carte frukost i en av restaurangerna
  4. Brunch på vuxenrestaurangen Palo (enbart för de över 18 år)
  5. Mindre frukostbuffé i en av restaurang med servering av drycker o.dyl.
  6. Stor frukostbuffé i bufférestaurangen (självservering)

Alla frukostar är gratis, (ingår i kryssningens pris) förutom Brunch på Palo, som kostar $25 per person

Roomservice

Roomservice är enkelt och praktiskt. I varje hytt finns det ett flertal lappar där du kryssar i vad du vill ha till frukost. Du väljer även en tid när du vill ha frukosten levererad och sedan hänger du helt enkelt upp lappen utanför dörren på handtaget. Dagen efter får du ett samtal när din frukost är på väg, så att du är vaken.

Fördelar: Du kan vakna upp i lugn och ro. Har du en balkong är det mysigt att sitta ute och titta ut över vågorna när du njuter av den kommande dagen. Det är också en stor fördel om du har små barn, som sover länge (HA, jag vet...) eftersom du kan äta en lätt frukost innan dagen börjar.

Nackdelar: Utbudet är ganska magert. Såvida du inte betalar en liten förmögenhet för att bo i de stora sviterna där du kan välja varm frukost och lite vad du behagar, så är det en ganska enkel frukost med youghurt, flingor, bagels, croissanter o.s.v..

Det är många som använder roomservice som en väckarklocka och beställer kaffe, te och bara något lite att äta och sedan när de är färdiga för dagen går och äter en stor frukost.

Roomservice är naturligtvis gratis (ingår i resans pris) men glöm inte att ge killen/tjejen som kommer med frukosten dricks 1-3 dollar är vanligast.

Enklare frukost på pooldäck

Frukosten på pooldäck är tillgänglig ett par timmar (vanligen mellan 6 och 9) för den som inte kan/vill vänta och som kanske inte vill väcka resten av familjen som har sovmorgon.

Fördelar: Du kan gå en runda på skeppet och njuta av att ha skeppet nästan för dig själv.

Nackdelar: Utbudet är inte särskilt stort, utan är närmast identiskt med roomservicen. Skulle det vara dåligt väder, måste du antingen ta med dig maten inomhus, eller frysa (även om det naturligtvis finns filtar. Du måste också hämta kaffe eller liknande själv. (Det är kanske 10 meter bort)


A'la Carte frukost i en av restaurangerna

Varje morgon har en av restaurangerna öppet för a'la carte frukost. Här kan du beställa hur många rätter som du vill från menyn. Servitörerna kommer med din mat och dricka och det finns mycket att välja på från frukt till Eggs Benedict.

Fördelar: Det är en lugn och tyst atmosfär men fantastisk service. Maten är mycket god och görs efter beställning, vilket gör att den är ny, fräsch och varm.

Nackdelar: Det är inte alla som känner sig bekväma i den mer formella miljön. Föredrar du frukostbuffé är det här inte för dig. För familjer med små barn kan miljön kännas stressande, eftersom man inte vill störa övriga gäster och maten tar lite längre tid att komma ut till dig.

Brunch i vuxenrestaurangen Palo

Här är det lyx i en formell vuxenrestaurang. Visserligen är det en buffé, men det finns samtidigt en stor meny att välja på. Servitörerna är de bästa av de bästa och du bjuds på ett glas mimosa så fort du sätter dig. Du måste vara över 18 år för att kunna äta här och du måste följa en viss klädsel (inga shorts, linnen, flipflops o.dyl.). Det kostar dessutom $25 per person och man förväntas lämna lite dricks även om det är fullständigt valfritt.

Fördelar: En lugn barnfri miljö med fantastisk mat låter väl fantastiskt?

Nackdelar: Hela familjen kan inte äta tillsammans, (men det kanske inte är en nackdel ;) ). Det är en extra kostnad, som kanske är onödig med tanke på kvaliten som även finns på de övriga alternativen.

Jag var tvungen att visa några fler bilder från Palos brunch, även om det finns så mycket mer att välja på.

Mindre buffé i en av restaurangerna.

Här finns inte en så stor buffé som i den stora bufférestaurangen, men det finns ändå mycket att välja på.

Fördelar: Du blir anvisad ett bord, och behöver inte gå med både tallrik och glas/mugg för att titta efter sittplats. Servitörerna kommer också med ditt kaffe/the/varm choklad/juice/mjölk.

Nackdelar: Det är en mindre buffé utan lika mycket att välja på.

Stor frukostbuffé i bufférestaurangen

Här det självservering med ett otroligt stort utbud. Det mesta som du kan tänka dig passar till frukost kan du hitta här. Från en omelettstation till Musse Piggvåfflor så finns det inte mycket som kan du kan sakna. Passar inte frukosten dig, så säger det mer om dig än om om utbudet. Det här är utan tvekan vår familjs favorit.

Fördelar: Det enorma utbudet är den största fördelen.

Nackdelar: Eftersom det är en stor bufférestaurang kan det bli högljutt och du måste själv leta upp en plats. Förutom att hämta maten själv, så måste du även hämta din dricka. det är främst under den senast tiden av öppettiden som det blir mycket folk, men det är aldrig några problem att hitta en sittplats.

Jag älskar frukost, och speciellt hotellfrukostar, men ingenting slår bufférestaurangen på ett Disneyskepp. Jag kan därför inte motstå att visa er fler bilder därifrån. Det är dock bara en del av vad du kan välja på.

Här är det ljust och luftigt.

Donuts till frukost? Absolut!

Flingor, färsk frukt och youghurt finns i mängder.

Varje dag finns det olika sorters omeletter, men de görs även på beställning. Vill du ha en omelett gjord enbart på äggvita? Inga problem. naturligtvis finns det alltid kött, som t.ex. skinka, som du får uppskuret på begäran.

Vad sägs om en liten biff till frukost? Det kanske inte passar mig, men jag gillar baconet bättre :)

Amerikanska pannkakor med eller utan blåbär är populärt, men Musse Pigg våfflor är ett måste.

Naturligtvis finns det många tillbehör till dina våfflor förutom lönnsirap. Jag föredrar jordgubbskompotten.

Äggs Benedict med Hollandaisesåsen bredvid utom bild.

​Min frukost :) Då syns inte De varma tomaterna, sparrisen och den stekta svampen som jag också brukar äta. 

Japp, jag gillar frukost!

Alla bilder tillhör mig och är från våra Disneykryssningar.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer