Varför ska man välja en Disneykryssning? Del 2: Exteriör och interiör på Disneyskeppen

Disney Cruise Line

I det första inlägget berättade jag om vad som gör Disney Cruise Line till en optimal semester för barn. Det inlägget går att läsa här: Disneykryssning för barn

I det här inlgget kommer jag att diskutera något som kanske inte är den allra viktigaste anledningen till att välja en Disneykryssning, men som gör mycket för din upplevelse: utseendet både utvändigt och invändigt på Disneyskeppen.

Skeppen har designats med tanke på oceanskeppen vid början av 1900-talet. De har en smäcker yttre "ren" stil.

Disney Magic och Disney Wonders inredningsstil är Art Deco.

Disney Dream och Disney Fantasy är inredda i Art Nouveau stil. Jag är långt ifrån någon expert, så jag får helt enkelt tro Disney på orden :) . Men, jag kan säga att skeppen är otroligt vackra och känns enormt lyxiga. Första gången som jag steg ombord på ett Disneyskepp kände jag mig nästan malplacerad eftersom jag aldrig hade varit på ett så lyxigt ställe (hotell, hus, skepp eller vad som helst) förut. Men, det försvann fort, eftersom all personal gör att du känner dig som en VIP även om du går i jeansshort och ett enkelt Musse Pigg linne.

Trapphusen är vackra

Barerna har genomtänkta teman, de tre översta bilderna är från pianobaren Keys.

The Plaza på Disney Fantasy är en stor genomgående bar som leder in till barerna O'Gills, Skyline och nattklubben The Tube.

Ingången till The Tube.

T.o.m. toaletterna är hissnande vackra.

Fler bilder på interiören.

Vid speciella tillfällen, som här vid "Princess gathering", så dekorerar Disney för att förstärka tillfället.

På promenaddäck får man en känsla av 1900-tals lyx.

Förvaringen av livvästar är också genomtänkt och harmonerar med utseendet. (Naturligtvis finns det livvästar i alla hytter, men det finns också fler än nödvändigt nära livbåtarna).

​Disney är mästare på detaljer och det märks när det gäller utseendet på deras skepp. Utseendet på deras fyra skepp bidrar definitivt till upplevelsen.

Alla bilder tillhör mig och är tagna under våra Disneykryssningar.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer