Varför ska man välja en Disneykryssning? Del 1: Barnklubbar och annat roligt för barnen

Disney Cruise Line

Tyvärr är det inte så många i Sverige som vet att Disney även har kryssningsfartyg. Disney Cruise Line har för närvarande 4 fartyg:

Disney Magic (1998)

Disney Wonder (1999)

Disney Dream (2011)

Disney Fantasy (2012)

Disney har även annonserat att de kommer att bygga 2 nya fartyg, som kommer att vara i bruk 2021 respektive 2023.

Vi har åkt på 4 kryssningar och har en femte bokad. Vår första kryssning var 2012 på den då helt nya Disney Fantasy. Vi visste inte riktigt vad det innebar att välja en Disneykryssning, och det blev en fantastisk upplevelse som gjort att vi inte kan tänka oss en bättre semester. Jag brukar beskriva en Disneykryssning som det lyxigaste hotellet som man kan tänka sig, där god mat, Broadwayliknande shower, otroliga barnklubbar och framförallt fantastisk service ingår. Det är ingen som har en sådan känsla som detaljer och som vet vikten av oklanderlig service som Disney, och det är extra tydligt på Disney Cruise Lines fartyg.

Jag ska i ett antal inlägg beskriva vad det är som gör en Disneykryssning så speciell.


För barnfamiljer är det oftast viktigast att barnen har roligt på semestern. På en Disneykryssning finns det något för alla, och fall du inte tvingar barnen att spendera tid med dig, är risken att du inte ser dem förrän vid läggdags.

Det är lätt att tro att en 4-rätters middag med små barn blir stressig och allt ifrån njutbar och avkopplande, men då har man inte varit på en Disneykryssning. Varje kväll får barnen en egen meny, med bilder att måla och små rebusar. Kritorna får de t.o.m. rita på duken med. Maten är barnvänlig, men naturligtvis är kan de välja från vuxenmenyn också. Det som gör middagarna till något alldeles extra är servitörerna. Här står servisen i fokus på ett sätt som jag inte har sett någon annan stans. Efter att ha frågat första kvällen vad man vill ha att dricka, står den alltid färdig när man kommer till bords följande nätter. Ett nytt glas kommer in så fort det förra börjar bli tomt. Servitörerna visar massor med hänsyn till barnen och pratar med dem, skär upp deras mat (om de vill), gör Musse Pigg former av ketchupen och underhåller med magiska tricks, och gör roliga hattar av servetter. Det skada inte heller att det ofta är någon form av underhållning i matsalen, t.ex. att de egna teckningarna kommer till liv på TV-skärmar på väggarna.

Barnklubbarna är de bästa i kryssningindustrin med utbildad personal och stora utrymmen. Klubbarna är indelad i ålder: under 3 år är det dagis, med en avgift, resten av klubbarna är gratis. Oceaneers Lab och Oceaneers Club är för åldrarna 3-12 år, med olika avdelningar som passar de yngre respektive äldre barn bäst. Edge är för Tweens d.v.s. 11-15 år och Vibe är för 15-18 år.

Alla barn måste tvätta händerna innan de får gå in på barnklubbarna. Den här maskinen gör att man kan vara säker på att de har tvättat händerna ordentligt, samtidigt som barnen tycker att det är roligt.

barnklubbarna har öppet från 9 på morgonen till midnatt och om barnen är där vid lunchtid eller middag, så erbjuds de att äta mat också.

På fartygen finns det naturligtvis pooler, underhållning, stora biografer med de senaste filmerna, familjeaktiviteter och mängder med annat kul.

En hel del barn uppskattar att träffa de olika Disneyfigurerna också, som t.ex. Anna med Elsa och Spindelmannen.

Kort sagt är en Disneykryssning den ultimata semestern för barnfamiljer (och alla andra)

Alla bilder och videon tillhör mig, och är från våra Disneykryssningar.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer