Varför ska man bo på ett Disneyhotell på Disneyland Resort Paris?

Disneyland Paris, Disney-vardag

När jag ger tips och rekommendationer om Disneyland Resort Paris så finns det två saker som jag alltid betonar. Det ena är vikten av planering, för att på så sätt minimera kostnader och väntetid och maximera upplevelsen av parkerna. Det andra är att om möjligt välja ett av Disney's hotell. Varför rekommenderar jag Disneys hotell och vad har man för fördelar med att bo där?

 • Extra Magic Hours - D.v.s. varje dag får de som bor på någon av Disneys hotell gå in tidigare i någon av parkerna upp till 2 timmar tidigare. Det är i princip alltid Disneyland Park, vilket gör att för det mesta öppnar parken för Disneys gäster klockan 8.00 och för alla andra klockan 10.00. Inte alla attraktioner är öppna vid den tiden, utan oftast är det Fantasyland och Discoveryland som är öppna och de flesta av deras attraktioner. Även om det inte är alla attraktioner gör det här en enorm skillnad. Peter Pan's Flight är t.ex. den attraktionen i Disneyland Park som har längst köer. Vid mitt senaste besök var väntetiden 10 minuter klockan 9.20, 20 minuter klockan 9.45 och 60 minuter 10.10. Efter det blev väntetiden bara längre och längre. Under högsäsong kan det hända att även Walt Disney Studio Park har Extra Magic Hours, då är det oftast en timme extra. 
Space Mountain utan kö på morgonen!
 • Du bor nära - 6 av Disneys hotell är på gångavstånd till parkerna (det finns även gratisbussar). Undantaget är Davy Crockett Ranch, som är längre ifrån och inte har någon buss. Men, här har du istället parkeringen bredvid din stuga. Du kan enkelt gå eller åka till ditt hotell för en simtur i hotellets pool (ej Santa Fe eller Hotel Cheyenne) eller låta yngre barn sova middag för att sedan åka eller gå tillbaka till parkerna i tid för parader eller Disney Dream. 
 • För mycket folk? Gå tillbaka till ditt hotell!
 • Leverans av köp från parkerna - om du handlar i någon parkerna kan du fylla i en lapp, så får du det utan kostnad levererad till ditt hotell samma dag. Perfekt om du hittar den där souveniren som du vill ha, men du vill inte bära runt på den och inte heller gå hela vägen tillbaka senare. Vi köpte t.ex. ett år två badlakan och även om de inte var tunga, var det skönt att slippa bära på dem. 
 • Köpt en flodhäst? Få den levererad gratis
 • Tematiskt boende - Disney kan det här med tema och känsla för detaljer. Det är roligt att kunna bo på ett hotell som har tänkt på de här detaljerna i allt från restaurangens meny, till poolens utformning och rummens dekor. 
 • Disneyservice - Även om de som jobbar på Disneys hotell på Disneyland Resort Paris inte kan mäta sig i servicegrad med Walt Disney Worlds hotell är de dock långt över Frankrikes övriga hotellpersonal. Disney håller en strikt standard på hur man ska behandla sina gäster och du som gäst är kung. Dessutom talar alla engelska. 
 • Gratis parkering - både på ditt hotell och om du väljer att köra till parkerna. Detta är tvunget om du bor på Davy Crockett Ranch, men kan också var en idé om du vill maximera din först eller sista dag i parkerna. 
 • Gratis parkering av din bil
 • Bra erbjudande - om man bokar sitt boende på ett av Disneyhotellen kan man ofta få ett bra erbjudande.. Biljetterna ingår i princip alltid, och ofta kan man få 20-30 % rabatt eller kanske halv- eller helpension på köpet. Ofta kan det bli billigare än ett hotell som ligger inne i Paris om man räknar med biljettkostnad, transportkostnad och sitt hotell. 
 • Disneyfigurerna - du kan träffa dem på ditt hotell. Istället för att stå i långa köer i parkerna så kommer någon eller några av Disneyfigurerna varje dag till ditt Disneyhotell. Du får massor av tid med dem och det är oftast inga köer alls. Varför inte få en autograf eller passa på att ta ett minnesvärt foto?
 • Musse Pigg utan kö!

  Det finns säkert många fler anledningar till varför man väljer att bo på ett av Disneys hotell, men i slutändan är det bara du som kan avgöra om det är värt det för din familj. Vill du veta mer om de olika hotellen som Disney har, så kan du läsa om dem här: 

  Disneyland Hotel

  Hotel New York

  Newport Bay Club

  Sequoia Lodge

  Hotel Cheyenne

  Santa Fe

  Davy Crockett Ranch

  Alla bilder är privata och från någon av våra besök på Disneyland Resort Paris

  Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


   Mia - Din Disneyexpert

  Gillar

  Kommentarer