Välja biljetter till Walt Disney World

Walt Disney World

Det är många som blir vilse i biljettdjungeln när det gäller Walt Disney World i Florida. Det finns flera olika sorters biljetter att köpa, och hur vet man vilken som passar bäst? När ska man köpa dem? Var ska man köpa dem?

Jag ska försöka att förklara olika alternativ, för till sist är det ändå du som vet vad som passar dig och din familj bäst.

Det första du måste måste bestämma dig för är hur många dagar som du vill vika till att gå i de 4 parkerna. Har du bara en dag? Ja, då är det inte så svårt att välja, men har du många dagar i Orlando med omnejd, så kan det vara lite svårare. Hur många dagar behöver man till varje park? det är en fråga som jag får ofta. Jag rekommenderar minst 2 dagar till Magic Kingdom, 1-2 dagar till EPCOT, 1 dag till Hollywood Studios och 1 dag till Animal Kingdom. Alla 4 parkerna behöver du fler dagar än ovan om du förväntar dig att åka och uppleva allt. Walt Disney World är enormt! Hur många dagar just DU behöver beror helt och hållet på dina förväntningar, vad du prioriterar, hur länge som du orkar vara i parkerna o.s.v..

Orkar du/ni stanna till stängningsdags?


När du har valt antal dagar, så behöver du veta vilka parker som du vill besöka. Vill du besöka någon av de vattenparkerna?


Biljetter att välja på är:

Value 1 day Magic Kingdom

Value 1 day valfri park

Peak season 1day Magic Kingdom

Peak season 1 day valfri park

2-10 dagar i valfri park

Park Hopper 1-10 dagar

Water Park and More 1-10 dagar

Park Hopper + Water park and More 1-10 dagarSka du åka under högsäsong, t.ex. under julen så kan du inte använda Value biljetten, utan den går bara att använda under lågsäsong, vilket tyvärr inte inkluderar särskilt många dagar på året. fullständiga datum hittar du på Walt Disney Worlds hemsida, eller hos den du köper biljetterna av. De flesta datum går under Peak Season.

​EPCOT

Har du tänkt att besöka mer än en park under samma dag? I så fall är det Park Hopper biljetter som gäller. Jag avråder dig absolut att göra det, om du inte har varit många gånger på Walt Disney World, tänker besöka parkerna i en vecka eller mer, eller planerar att vara där från öppning till stängning. Jag känner till parkerna "ganska" bra, men jag skulle inte förstöra en dag på att förflytta mig från en park till en annan. Har man aldrig varit i parken som man ska besöka, finns där mer än nog att göra för en dag, du kommer inte att hinna med allt i en park på bara en dag.

Vill du besöka vattenparkerna (Disney har två: Blizzard Beach och Typhoon Lagoon) så kan det vara en bra idé att välja biljetter där inträde ingår. Men, kolla noga. Ska du flera dagar in på parkerna, men bara en dag till vattenparkerna, så blir det billigare att köpa endags biljett till vattenparken som man vill besöka.

Animal Kingdom Park

Var ska man då köpa biljetter? När ska man köpa biljetter?

Biljetter kan man köpa på Walt Disney Worlds hemsida, via auktoriserade biljettförsäljare, Via privatpersoner och vid biljettlucka på Walt Disney World. Du ska akta dig från alla typer av privatpersoner som säljer Walt Disney World biljetter och detsamma gäller icke-auktoriserade biljettförsäljare. Du kan inte vara säker på att biljetterna är giltiga förrän du står vid entrén och försöker att komma in. Du kan inte heller länka dem på Disneys hemsida. Ska du köpa biljetter som gäller mer än 2 dagar så är det nästan alltid billigare att köpa dem via en auktoriserad biljettförsäljare. Jag köper alltid mina biljetter via GetYourGuide som även säljer biljetter till Sea World, Universal Studios, Kennedy Space Center och andra nöjesparker. Det är helt utan risk att handla från dem. Det finns andra auktoriserade biljettförsäljare, men de har bäst rykte och de är fullständigt seriösa. Ska du ha biljetter som gäller i 1-2 dagar är det billigast att handla dem från Walt Disney Worlds hemsida. Du skapar ett konto och handlar biljetterna som kommer till din email. En annan seriös biljettförsäljare som jag litar på är Undercover Tourist som jag har handlat från tidigare.


Nu kommer det allra viktigaste rådet när det gäller biljetter till Walt Disney World:

KÖP DEM I FÖRVÄG!!!

Det blir billigare än att köpa biljetterna på plats, du slipper en extra kö, men framför allt kan du boka FastPass+. Jag kommer att berätta mer om FastPass+ i ett senare inlägg, men i princip kan du boka 3 attraktioner per dag när du på en viss tid (inom en timme, t.ex. 10.30-11.30) slipper att stå i StandBy kön til attraktionen utan gå i en FastPass kö som tar max 5 minuter. Vid högsäsong när de populäraste attraktionerna kan ha 2h kö när det är som värst, är det här ovärderligt. Du kan boka FastPass+ 60 dagar innan du kommer dit om du ska bo på ett av Disneys hotell, och 30 dagar innan om du inte ska bo på något av Disneys hotell. Se till att köpa biljetterna i god tid innan de 30 respektive 60 dagarna inträffar, så att du hinner länka dem till ditt konto och kan göra dina FastPass+ val. Många sitter vid midnatt för aatt boka sina favoriter vid just de tidpunkterna som de vill ha dem. Vi i Sverige kan dra nytta av tidsskillnaden och börja boka dem klockan 06.00. Gissa vem som sitter uppe vid datorn klockan 06.00 exakt 60 dagar innan jag ska till en Disneypark? ;)

Det här gäller enbart Walt Disney World i Florida, de andra parkerna har lite andra system, även om de flesta håller på att ändra till FastPass+.


Var jag otydlig på någon punkt, eller du undrar mer, så kontakta mig gärna, eller skriv en kommentar, så svarar jag dig gärna.


Sammanfattning:

Fundera ut hur många dagar du/ni vill gå i parkerna och om ni vill kombinera det med vattenparkerna. Köp biljetterna I GOD TID före ditt besök från Walt Disney World eller en auktoriserad biljettförsäljare som GetYourGuide och missa inte chansen att boka FastPass+.


Jag har inget samarbete med Walt Disney World eller Undercover Tourist. Köper du dina biljetter via min länk till GetYourGuide får jag en mindre ersättning.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer

Nino Braneus
,
Hej Mia, vi är 4 vuxna som besöker Orlando i februari nästa år (2019). Vi har 3 dgr övernattning i Orlando och tänkte vara på Walt Disney World för första gången under 2 hela dagar. Vi åker inte karuseller, berg och dalbana och motsvarande utan vill se det andra häftiga som finns. Vi är osäkra på vilka biljetter vi ska köpa! Det är troligtvis den enda gången jag får med mig min fru till DW, så jag skulle vilja passa på och se så mycket det går men i en rimlig takt.