Vad och var ska man äta på Disneyland Resort Paris?

Disneyland Paris

Igår pratade jag om var man kan bo när man besöker Disneyland Resort Paris (DLP) och idag har jag i förra inlägger pratat om när på året det är bäst att besöka DLP. Idag tänker jag prata om vad som kan vara bra att tänka på när det gäller mat på Disneyland.  

  • Disneyland är dyrt, och även om jag personligen tycker att inträdet är väl värt priset på DLP, så är det en annan sak med maten. Eftersom de kan ta ut höga priser, så måste man också räkna med att all mat och dryck är mycket dyrare än utanför DLP. Det finns tre olika typer av restauranger: 
  1. Caracter meal (restaurang med figurer som t.ex. Musse Pigg)
  2. Sit down restaurang (vanlig restaurang med bordsservering eller buffé)
  3. Counterservice (snabbmat)
  • Ett caracter meal kan vara frukost, lunch eller middag. Beroende på vilken restaurang som man väljer är det olika "figurer" som medverkar och kommer runt till de olika borden och skriver autografer och poserar för bilder.  Fördelen är att man slipper stå i kö och dessutom är det lite lugnare tempo än de olika "caracter-greetings" som finns i parkerna. Man måste komma ihåg att boka de här måltiderna i mycket god tid, och dessutom vara beredd på att betala rejält för nöjet. 

Det finns tre olika restauranger som har caracter meal: 

Café Mickey i Disney Village (med bl.a. Musse, Mimmi, Långben, Kalle och Pluto)

Auberge de Cendrillon i Disneyland Park (med prinsessor och prinsar)

Inventions på Disneyland hotel har enbart brunch på söndagarna  (med olika Disneyfigurer)

Slottet rymmer bl.a ett "caractermeal". 

Restauranger är det gott om på Disneyland Resort Paris. En del är mycket populära och det är en god idé att boka i förväg, men de flesta har plats även om man kommer samma dag, speciellt om man är något flexibel med vilken tid som man vill äta. På de båda parkerna finns det restauranger i olika prisklasser att välja på, t.ex. är Blue Lagoon Restaurant i Disneyland Park populär med sina skaldjur och mysiga atmosfär där man har utsikt över attraktionen Pirates of the Carribean. 

Annette's är en restaurang i Disney Village.

Planet Hollywood är populärt men har nästan alltid plats. 

Rainforest Café i Disney Village 

På Rainforest Café är det fullt med djur på väggarna som med jämna mellanrum rör på sig och låter. Det är högljutt men de flesta barn gillar atmosfären. De riktigt små barnen kan dock bli rädda. 

Snabbmatsrestauranger finns det gott om i parkerna, och ett tips för att spara lite pengar är att gå till Disney Village, för där hittar man McDonalds. 


Det allra bästa tipset för att spara pengar är dock att ta med egen mat in på parkerna. Man får ta med hur mycket snacks, dricka och enklare mat som man orkar bära, men det är inte tillåtet att föra in alkohol, glasbehållare eller kärror som man drar efter sig. Bara genom att ta med sig vattenflaskor sparar man in mycket pengar och du kan sedan fylla på dem inne i parken.

Mitt bästa tips är att vara väl förberedd och att äta i tid (blodsockerfall är inte kul och sura familjemedlemmar kan förstöra den härliga semesterkänslan) och att dricka mycket (uttorkning är inte roligt). 

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer