Vad kostar en dag på Disneyland Paris? (EuroDisney)

Hur mycket kostar en dag på Disneyland Paris?

Hur mycket ska du räkna med att ett besök på Disneyland Paris kostar?

Alla familjer är olika, men jag har sammanställt typiska utgifter för en heldag på Disneyland Paris. Jag har inte räknat med resan dit och inte heller hotell. Jag har delat upp de olika posterna och du hittar även en sammanställning för en familj med 2 vuxna och 2 barn under 9 år.


Inträdet varierar mycket beroende på när du kommer och hur du vill lägga upp ditt besök. Kommer du bara en dag? Vill du gå in i båda parkerna? Kommer du under lågsäsong eller högsäsong? Det allra billigaste är att enbart besöka en av de två parkerna och att komma under lågsäsong. Det är ALLTID billigare att köpa biljetterna hemifrån och skriva ut biljetterna själv. Du slipper köer, men framförallt sparar du 100-400kr per familj och dag på att köpa dem hemifrån i förväg istället för att vänta till du är på plats. Jag köper mina biljetter via GetYourGuide - Disneyland Paris

En endags biljett kostar mellan 600kr -1200kr för en vuxen och 540kr-1100kr per barn. Barn under 3 år är gratis och över 11 år betalar man vuxenpris.

Du betalar alltså upp till dubbla priset om du kommer under högsäsong och vill gå in i båda parkerna. Flerdagarsbiljetter blir billigare per dag.


Bor du på ett av Disneys hotell, så ingår i princip alltid biljetterna.

Mat och dryck är rejält dyrt inne i parkerna, och jag rekommenderar alltid att man tar med sig någon enkel lunch och lite snacks. Det absolut viktigaste är att ta med sig vatten och/eller annan dricka. En flaska vatten kostar ca 35kr inne i parkerna, så det blir snabbt dyrt. En typisk snabbmatsmeny med hamburgare, läsk och pommes frites kostar ca 140kr och en barnmeny ca 90kr. Tänk på att popcorn och glass också är mycket dyrt och lova inte barnen något speciellt förrän du har sett priserna för att undvika skrämselhicka. Vill ni inte äta snabbmat, så kostar en buffé ca 350kr och uppåt per person och vanliga restauranger är dyrare. Du hittar menyer, foton och recensioner av restauranger här: Restauranger på Disneyland Paris

En vanlig Magnum glass kostar nästan 40kr och popcorn kostar 50kr-90kr beroende på om du köper en souvenirbehållare eller inte.

Souvenirer är stort i parkerna och du kan hitta det mesta som du kan tänka dig. Vill du spara lite pengar och slippa barnens tjat, så köp gärna lite billigare saker hemma och ta med dig. Ett toppentips är att köpa med sig billiga glowsticks och ta fram dem i väntan på fyrverkerishowen, eftersom många barn vill köpa leksakerna som lyser upp i mörkret och som säljs under tiden som man väntar. Glowsticks hittar du lågprisaffärer som t.ex. Rusta, DollarStore och ÖoB. De brukar kosta 10-40kr för en hel förpackning. På Disneyland Paris får du räkna med minst 350kr för en leksak som lyser i mörkret.

Hur mycket du och din familj vill lägga på souvenirer är upp till dig, men räkna med att en barn t-shirt kostar ca 400kr, en prinsessklänning minst 700kr och ett par Musse-öron ca 300kr.

Bor du inne i Paris istället för på ett av Disneys hotell, så glöm inte att räkna med priset på RER-A tåget. Det kostar ca 7€ tur och retur per vuxen och rabatterad för barn.

För en familj på 2 vuxna och 2 barn under 9 år som bor inne i Paris och som äter 2 snabbmatsmål inne i parkerna (lunch + middag) och som kanske väljer att köpa några få souvenirer och kanske en glass, räknar jag med ca 6000kr för en dag.

För en familj på 2 vuxna och 2 barn under 9 år som bor på ett av Disneys hotell, blir det självklart mindre (även om själva vistelsen är dyrare). Då räknar jag med ca 3000kr under samma premisser som ovan.

Tar man med sig lite snacks, dryck och enkel lunch kan en familj spara ca 600kr-700kr per dag

Jag har inget samarbete med Disney

Jag är samarbetspartner till GetYourGuide

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer