Vad har jag i min ryggsäck?

Disneyland Paris, Walt Disney World

När jag ska besöka Disneyland Resort Paris (eller någon annan nöjespark) har jag alltid en ryggsäck med mig. Visserligen räcker det med inträdesbiljetten och en plånbok, men det finns stora fördelar med att ta med en ryggsäck eller annan väska med lite saker i som man kan behöva. I min familj är det alltid jag som packar ryggsäcken och för det mesta är det jag som bär den också. En bekväm ryggsäck är viktigt, tänk gärna på att det lätt blir varmt på ryggen. Jag har numer en ryggsäck som inte ligger platt mot ryggen, och det gör en stor skillnad under sommaren. 

Vad finns det då i min ryggsäck och varför? 

 Jag med ryggsäcken på ena axeln

Här är min gamla ryggsäck

Jag anpassar självklart min packning efter väder och årstid. Men, är följer en godtycklig lista:

  • Dricka - Dricka är alltid nummer ett på listan. Vi har alltid med en vattenflaska per familjemedlem och när den är tom fyller vi på den i någon av dricksfontänerna i parkerna. (Vattnet på Disneyland Paris smakar helt ok) Speciellt under den varma dagar är det viktigt att dricka mycket, och jag är inte intresserad av att betala nästan 3 euro för en flaska vatten. 
  • Mat - Vi har alltid någon form av enkel mat med oss, t.ex. kex, muslibars el. dyl.. På Disneyland Paris hemsida står det att det inte är ok med picknick i parkerna (det finns ett mysigt picknick område strax utanför) men det stämmer inte. Enklare lunch (sallad, mackor eller liknande) och snacks är helt ok att ta in. Maten i parkerna är riktigt dyr och just snacks kan bli riktigt dyrt för en familj. Det är också smart att ta till något gott för att blidka gnälliga barn i en kö. ;)
  • Liten första hjälpen väska - Jag ar alltid med mig plåster, skavsårsplåster,eventuell astmamedicin och panodil. Det finns första hjälpen i parkerna, men det är enklare att ha sådana saker tillgängligt så att inte huvudvärk förstör dagen. 
  • Rengöringsservetter - t.ex. någon form av babywipes. Efter en glasspaus är det enkelt att torka klibbiga fingrar innan toalettbesöket. 
  • Extra kläder - Numer har jag bara med en extra t-T-shirt. Oavsett vilken av killarna som råkar kladda ner hela tröjan med glass så kan det vara bra med ett byte. När pojkarna var yngre hade jag enklare ombyte med till båda. (Vi har varit tvingade att köpa nya byxor i en av parkerna till den yngste en gång, en mycket onödig utgift) 
  • Regnponchos - minsta risk för regn gör att jag packar regnponchos. De tar inte stor plats, och de är inte tunga. Om det börjar regna kan vi njuta av parken med mindre köer utan att behöva köpa Disneylands dyra ponchos. 
  • Kamera - Det finns massor att fota och jag vill inte missa det där perfekta fotot framför slottet eller när sonen träffar Musse Pigg.
  • Autografblock och penna - sonen tyckte länge att det var roligt att få autografer av sina favoriter och det blev ett roligt minne efteråt.
  • Solglasögon och kepsar - oftast har vi dem på från början, men annars finns de i ryggsäcken. Vid solsken är det viktigt med solglasögonen så vi inte går och kisar och därför drar på oss huvudvärk i onödan. Kepsarna är speciellt bra för pojkarna under sommaren. Blir det mycket varmt dränker vi kepsarna i kallt vatten och det kyler av dem bra.

Tänk efter vad du och din familj behöver en hel dag, men ta inte med dig för tunga saker. Visserligen finns det förvaringsboxar att hyra, men vem orkar springa fram och tillbaka och hämta ut saker från dem? Innan du går in genom grindarna till någon av parkerna går du igenom väskkontroll. De som inte har väskor går bara förbi, medan du som har en väska med dig får den röntgad eller har en säkerhetskille eller tjej som kollar igenom innehållet. Det tar inte många minuter, och du kommer att vara glad för att du tänkte efter innan när du får användning för innehållet i din väska. 

Walt Disney var en man med ambitioner och när det gäller nöjesparker hade han samma filosofi som när han gjorde filmer:

>

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer