Vad händer om jag blir sjuk på en DIsneykryssning?

Disney Cruise Line

Hur fungerar det om du blir sjuk ombord på ett Disneyskepp?

Alla Disneys skepp har en sjukavdelning. Det finns två läkare som jobbar där, och ett antal sjuksköterskor. Varje dag har sjukavdelningen öppet under vissa tider, och vid akuta sjukdomsförlopp så finns det alltid en läkare att kontakta akut.

Vill du bara ha råd av en sjuksköterska är det gratis, men annars betalar du på plats för ditt besök. Det är inte Disney som sköter sjukavdelningen, men räkningen läggs på ditt Disneykonto för att det helt enkelt är lättare så. Jag besökte sjukvårdsavdelningen vid vårt förra besök eftersom min son hade en infekterad vagel. Vi fick fantastisk service, och efter att ha konsulterat sjuksköterskan så fick vi fylla i papper och vänta i kanske 15 minuter på en läkare. Själva läkarbesöket gick snabbt och vi fick antibiotika med oss, tillsammans med en uppmaning att komma tillbaka om det blev värre, samt att kontakta läkare när vi kom hem.

Sjuksköterskorna skrev ut papper till försäkringsbolaget och vi fick även papper med oss till en doktor hemma, för att visa på läkarens utlåtande. Vårt besök som totalt varade ca 30 minuter kostade ca $149. Det är inte billigt, men definitivt värt det. Kolla upp ditt försäkringsskydd innan du åker, så du vet om du får tillbaka pengarna från dem när du kommer hem.

Sjukavdelningen är fullt utrustad för att kunna ta emot de flesta fall, men vid riktigt allvarliga incidenter, så kan du bli förflyttad till ett sjukhus iland. Vid vår senaste kryssning, så tog skeppet en omväg för att släppa av en allvarligt akut sjuk man på en ö.


Bilderna är privata och tillhör mig.

Jag tog dem på sjukavdelningen på Disney's Fantasy i December 2016.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer