Vad är Hidden Mickeys?

Disney-vardag, Walt Disney World

För oss som tycker om att gå i Disneyparker eller åka på Disneykryssningar, så är en stor anledning fokuseringen detaljerna som Disney alltid har. 

Något som min familj tycker är roligt när vi är på Disneysemester är att leta efter olika "Hidden Mickey's". En Hidden Mickey består av en bild av Musse eller någon annan Disneyfigur på ett ställe där det egentligen inte skulle finnas. Den klassiska bilden är helt enkelt tre cirklar arrangerade som Musse Piggs huvud, men det finns andra typer av bilder också. Det finns till och med böcker om hur man hittar Hidden Mickey's i parkerna, och de senaste "fynden". Vissa Hidden Mickey's försvinner, andra tillkommer och vissa finns alltid. 

Jag har lånat de nedanstående bilderna från Steven Barrett, som bloggar för allears.net  om de senaste fynden, och han uppmanar alla som hittar nya Hidden Mickey's att meddela honom. Steven har skrivit böckerna: 

 

Här är en klassisk hidden Mickey som är lagd med småsten. Den kommer troligtvis att finnas kvar länge. Just den här finns i Animal Kingdom på WDW. Det är Stevens son och sonson som poserar. 

På EPCOT finns ett enormt akvarium som heter "The Living Seas with Nemo and Friends". Här kan den här bilden av Långben hittas på botten av bassängen. Hur länge den kommer att finnas kvar, är det omöjligt att säga. 

På Disneystore på Orlandos flygplats finns den här klassiska Hidden Mickey. 

På Downtown Disney finns en affär som säljer Disneypins. Russel från Upp har många medaljer, och mer än en av dem är en Mickey! 

Varje Disneyhotell har mer eller mindre gömda Hidden Mickeys. På Grand Floridian Villas finns det dekorationer med Dumbo på en av väggarna. På en av dessa kan man se att ett av molnen har en bekant form. 

Steven själv med en "Hidden Surprise",fotavtrycken från Lady och Lufsen utanför Tony's restaurang i Magic Kingdom på WDW. 

Jag har hittat några Hidden Mickeys själv. Den här hittade jag i kön till Buzz Lightyear's laser Blast som finns på Tomorrowland respektive Discoveryland på både Disneyland Resort Paris och Walt Disney World Resort. 

Så här glad blir jag när jag har hittat en Hidden Mickey utan hjälp!

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer