Tower of Terror - Attraktionen

Disney-vardag

Tower of Terror är det namn som många besökare har på attraktionen, men egentligen är det riktiga namnet:

The Twighlight Zone Tower of Terror 

Attraktionen är mycket populär och finns på Hollywood Studios i WDW, DIsneyland California Adventure i DLR, Tokyo DisneySea i TDR, och den senaste versionen finns på Walt Disney Studio Park i DLRP. Alla versionerna skiljer sig lite år, men principen är detsamma. Versionen på Hollywood Studios är dock den mest avancerade, med lite olika upplevelser av fall varje gång. 

Attraktionen bygger på TV-serien "The Twilight Zone" (förutom versionen i Tokyo DisneySea) och gästerna (du) går förbi öde rum som en gång var ett mycket populärt hotell i Hollywood. Allt är täckt av damm och vid hissarna finns det en skylt som förklarar att hissarna är "out of order". Men, allt står som det var den 31 oktober 1939. Det var då som blixten slog ner i hotellet samtidigt som fyra personer samt hisskonduktören åkte i hissen. Personerna försvann tillsammans med stora delar av hotellet. Just nu är väderförhållande i princip exakt detsamma som vid det ödesdigra tillfället och det är din tur att gå in i servicehissarna och spänna fast dig med bara ett bälte. 

Efter att försöka skrämma upp dig lite mer med att rösten från TV-serien "The Twiligt Zone" så är det dags att falla. Hissen faller mycket snabbt i mörker och vid flera tillfällen öppnar sig dörrarna och du kan titta ut över parken och låta de icke lika modiga besökarna höra dina skrik. Gravitationen i sig gör att hissen faller snabbt, men som om det inte räckte, så finns det motorer drar ner hissarna för att det ska gå ännu snabbare. 

Tower of Terror byggnaden är ungefär 199 feet (60,7m) anledningen till detta är att om byggnaden hade varit 200 feet, så är reglerna sådana att Disney hade varit tvungna att sätta ett signalljus i toppen.  Det här är en attraktion som orsakar mycket adrenalin. Min son åkte den för första gången under sommaren 2014 när han skulle fylla 9. Han ville själv åka den, och hade pratat länge om attraktionen. Jag vet barn så unga som 5 år som älskar den, men min son kommer nog aldrig att åka den igen. Han gillade inte fallen, men för honom var "preshowen" med sitt skrämmande tema och sekvensen av de försvinnande människorna värst. Han vägrar alltid att åka alla typer av spöhus. Adrenalinet från fallen gjorde dessutom att han knappt ville åka några attraktioner som helst under resten av dagen. 

Vad jag tycker om Tower of Terror? Jag skäms, men jag har faktiskt aldrig åkt den. Jag är rädd för höjder, och trots att jag flera gånger har intalat mig själv att jag ska åka,så slutar det alltid på samma sätt. Jag står framför byggnaden och tittar upp och ser hur högt uppe de som åker är, och hör deras skrik, och så bestämmer jag mig för att åka något annat. Men, nästa gånga kanske jag vågar!

Hade du vågat åka "The Twiligt Zone Tower of Terror"? Kolla in videon nedanför och bilda din egen uppfattning. 

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer