Topp 7: Disneysånger som sätter sig hjärnan

Topp 7: Disneylåtar som sätter sig på hjärnan

Ni vet de där sångerna som ni inte får ut ur huvudet och som ni bara går och nynnar på hela dagen, eller kanske till och med en hel vecka? Det är riktigt irriterande, låtarna kan vara bättre eller sämre, men det måste finnas något hos dem som gör att man fastnar. Inte helt oväntat går jag ofta och smånynnar på en Disneysång. Här kommer mina val till.

Topp 7 Disneysånger som sätter sig på min hjärnan

 • 7. Ingen är som Gaston / Gaston från Skönheten och Odjuret. Gaston är en så stor egoistisk mansgris att det är svårt att inte sjunga den här utan att skratta åt honom.

 • 6.  Hakuna Matata från Lejonkungen /The Lion King. Timon och Pumbas paradsång har fått många att gå omkring och upptäcka att de går och sjunger på "inga bekymmer".<
 • 5. Havet är djupt / Under the Sea från Den lilla sjöjungfrun / The Little Mermaid. Med härliga toner och ett lite Calypsoinspirerat beat är det inte underligt att det är svårt att sluta nynna på den här.

  4. SuperCaliFragilisticExpialiDocious, från Mary Poppins. Jag går gärna och nynnar på den här, även om jag måste medge att jag emellanåt missar någon lite stavelse här och där. Den är mycket medryckande, och det är extra roligt att veta att PL Travers som skrev Mary Poppins avskydde sången, eftersom hon inte ansåg att man skulle hitta på ord hur som helst.

  3. Let it go /Slå dig fri från Frost/Frozen. Jag kommer på mig själv med att gå och sjunga/nynna på den här ett par gånger i veckan, dock enbart den engelska versionen. Det kan i och för sig bero på att jag bara har sett den engelska versionen. 

  2. Jag vill ju va' som du / I wanna be like you från Djungelboken / The Djunglebook. Jag älskar den här låten, den är svängig, medryckande och nästan omöjlig att inte sjunga med i. Har jag väl börjat tänka på sången, så vet jag att jag har det på hjärnan länge, länge

  1. It's a small world / Våran jord är inte stor från attraktionen It's a Small World som finns på all världens Disneyresorts. JA, jag vet att det är lite fusk här, den här sången har aldrig varit med i någon film. Men, har du fått den här sången på hjärnan är den nästan omöjlig att bli av med. Det här är den enda Disneyprodukt (förutom Oswald the Lucky Rabbit) som inte har Disney's copyright, detta som en gåva till all världens barn med sitt budskap om gemenskap och fred. Enligt många är det här den mest framförda och översatta sången i världen. Detta är dock svårt att kontrollera, vi kan dock konstatera att den är mycket populär. Attraktionen varar i ca 12 minuter,  och spelas på 5 språk  (på WDW), vilket gör att låten sätter sig ännu värre på hjärnan. På videon nedan är enbart på 3.45 minuter och jag utmanar alla att se videon nedan och inte få låten på hjärnan. Ha - det är omöjligt!

  Det här är mina val, vilka Disneysånger sätter sig på din hjärna?

  Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


   Mia - Din Disneyexpert

  Gillar

  Kommentarer

  disneysemester