Topp 7 - De sämsta tecknade Disneyfilmerna

Jag är ett mycket stort Disneyfan och tycker att det mesta som Disney gör är bra, speciellt när det kommer till Disneyparkerna och Disney Cruise Line. Jag tycker också mycket om de flesta tecknade filmerna som kommer från Disney (jag räknar med Pixar här). trots det, så finns det vissa filmer som jag aldrig har gillat , och här räknar jag bara med originalfilmer och inga uppföljare. Här kommer alltså:

Topp 7 - De sämsta tecknade Disneyfilmerna

 • 7. Kejsarens nya stil/Emperors new groove: Den här filmen blev inte en så stor hit som Disney hade väntat sig, och jag kan mycket väl förstå varför. Visst finns det möjlighet här till en bra film. En osympatisk kejsare som blir förvandlad och tvingad till att se sina egna brister och utvecklas till en bättre människa. Men, filmen är tråkig, och skämten är faktiskt ganska urusla. Det enda riktigt bra i filmen är den dynamiska duon Yzma och Kronk. 
 • 6. Ett småkryps liv/ A bugs life: Det är beundransvärt att göra en sympatisk film om småkryp och deras vardag och glädjen och bekymmer. Men, för mig så är den helt enkelt inte rolig nog, känslosam nog, eller helt enkelt intressant nog. 

 • 5.Den svarta kitteln/The black cauldron: Den här filmen är så mörk och dyster att det är svårt att tänka sig att det är en Disneyfilm. Många har glömt att den ens existerar, och enligt ryktet var filmen icke-succé nära att driva Disney Animation i konkurs.
 • 4. Förtrollad/Enchanted: Jo, jag vet att den största delen av filmen inte är tecknad, men jag räknar ändå med den. Filmen börjar som tecknad och har med alla element av en typisk tecknad saga. Det är bara det att de tecknade delarna är slarvigt gjorda och förvånansvärt platta. Skådespelarinsatserna är dessutom ganska urusla och icke trovärdiga samtidigt som hela filmen är extremt förutsägbar.
 • 3. Lady och Lufsen/ Lady and the Tramp: Jag vet att detta är en mycket populär film, och visst kärlekssagan är värmande. Men handen på hjärtat, den enda roliga scenen är den på Tonys pizzeria ("Mamma Mia hundar börja prata mat"). Den enda riktigt intressanta scenen är med två siameskatter. Nej, den här filmen undviker jag gärna hur nostalgisk den än är.
 • 2. Kogänget/ Home on the range: Skämten är inte roliga, filmen är inte bra tecknad och faktum är att jag knappt orkade se hela filmen. 
 • 1. Björnbröder/ Brother Bear: Många tycker om den här filmen eftersom den är en hjärtevärmande berättelsen om vikten att hjälpas åt och vara sig själv. Jag tycker att budskapet inte går fram, utan att filmen är ett enda stort sömnpiller. 
 • Det här är mina val till de sämsta tecknade Disneyfilmerna. Vilka är dina?

  Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


   Mia - Din Disneyexpert

  Gillar

  Kommentarer