Topp 7 - De bästa Disneyprinsessorna

De topp 7 bästa Disneyprinsessorna

Det är alltid svårt med listor, vilka måste vara med, och på vilken plats? Vilka borde vara med på en lista och vilka få helt enkelt i plats bland de 7? Det är naturligtvis helt subjektivt, men här är mina 7 favorit Disneyprinsessor: 

 • 7. Cinderella/Askungen - i USA är Askungen den mest populära av alla prinsessor, och även här i Sverige är hon mycket populär. Askungen är inte riktigt min favorit, jag anser att hon är lite väl kuvad och även om hon smiter iväg på balen så väntar hon tåligt på att bli räddad av prinsen. 
 • 6. Anna - med den enorma succén från filmen Frozen/Frost är slår försäljningen av produkter från filmen alla rekord. Jag är dock kluven när det gäller Anna. Visst, hon är charmig, lojal och klumpig men även naiv och lite väl godtrogen. Jag gillar Elsa mycket bättre, men hon är ju en drottning och passar därför inte på listan. 
 • 5. Ariel - Den lilla sjöjungfrun är positiv, glad och orädd. Men, hon är villig att ge upp allt för en dröm och en man som hon bara har träffat när han var medvetslös. Hmmm, vilken förebild!?! Men, hennes charm gör att jag ändå sätter henne på nummer 5. 
 • 4. Snow White/Snövit - Det var den första tecknade långfilmen, och många var kritikerna som trodde att Walt Disney hade tagit sig vatten över huvudet. Men, tack vare den här filmen så finns alla de andra filmerna idag. Det är en mycket charmig saga än idag.
 • 3. Pocahontas - Berättelsen om indianflickan som kunde tala med träden och djuren och som följde både sitt hjärta och sin hjärna är tidslös. Hon är en mycket stark förebild, som inte skildrar standardklichéerna om flickor. 
 • 2. Merida - Hon behöver ingen man för att rädda henne, hon är bättre än de män som hennes far vill gifta bort henne med. Visst, hon råkar förvandla sin mor och sina bröder till björnar, men ingen är väl perfekt? 
 • 1. Belle - I Skönheten och Odjuret skildras hon som en udda invånare i byn eftersom hon älskar böcker och inte är intresserad av den inbilske Gaston. Hon lyckas också med att se bortom Odjurets yttre. En läsande hjältinna? Kan det bli bättre? 
 • Det var mina 7 val. Disney's officiella prinsessor som inte fick plats på listan är:

  Aurora/Törnrosa, Jasmine, Mulan, Tiana och Rapunzel 

  Håller du med om mina val? 

  Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


   Mia - Din Disneyexpert

  Gillar

  Kommentarer