Topp 7 - De bästa Disneyattraktionerna

Topp 7 - De bästa Disneyattraktionerna. 

Det finns mängder med attraktioner i Disneyparkerna, och de är har alla sin egen målgrupp och alla har en egen bakgrundsberättelse. En av anledningarna till att jag uppskattar Disneyparkerna så mycket är Disneys förmåga att se till alla detaljerna och verkligen hålla sig till attraktionens berättelse. På en Disneyattraktion ser man inga stålbjälkar eller smutsiga hörn. De gångarna som arbetarna på attraktionen använder sig av är noga dolda för oss besökare. 

Jag uppskattar de flesta attraktionerna på Disneyparkerna, och idag ska jag lista mina Topp 7 attraktioner i en Disneypark. Jag kommer dock enbart att hålla mig till de attraktioner som jag har åkt. Inga attraktioner som är unika för Tokyo Disney, Hong Kong Disneyland eller Disneyland kommer därför att vara med. 

  • 7. Pirates of the Carribean - Den här attraktionen finns på de flesta DIsneyresorts och består av en åktur i en båt. Du åker nerför två vattenfall i mörker, men det som är bra med attraktionen är detaljrikedomen. Här får vi se anfallande piratskepp och en by som blir plundrad. Det var den här attraktionen som utgjorde inspirationen till filmsuccén med Johnny Depp : Pirates of Carribean.  

  Fantastiska detaljer på Pirates of the Carribean, privata bilder

  • 6. Alice in Wonderland Curious Labyrinth - Den här labyrinten finns i Disneyland Park på Disneyland Resort Paris . Det är i princip en labyrint, vilket kanske inte låter så originellt, men här finns överraskningar bakom varje hörn. Bakom ett hörn väntar den rökande tusenfotingen, och bakom nästa har vi Cheshirekatten. Det är mycket lätt att gå vilse men till slut hittar man alltid ut. 

  Vilket håll ska vi gå?

  Privata bilder

  • 5. Rock'N'Roller Coaster featuring Aerosmith - Den här inomhus berg och dalbanan är snabb och intensiv. Den här startar med en rejäl acceleration och har både loopar och korkskruvar. Det här sker dessutom ljud och ljus i takt till åkturen. Det bästa är kanske dessutom att det inte bara är ljud eller vilken musik som helst - det är Aerosmith! Den här attraktionen finns i flera Disneyparker.

  Bild från allears.net

  • 4. It's a Small World - Jag vet att det här är en småbarnsattraktion för en del, den har dessutom den mest irriterande sång som finns eftersom den sätter sig på hjärnan. Men, den är så välgjord, och jag blir alltid glad av att åka den, så jag åker den alltid när jag är i en DIsneypark. Den här finns på alla Disneyresorter. 
  Privata bilder

  • 3. Test Track - Den här attraktionen finns bara på EPCOT på Walt Disney World Resort. Här agerar du en testdocka och år åka i en prototypbil för att testa den. Efter en serie tester inomhus är det dags för en åktur utomhus i rejäl fart. Det kittlar rejält i magen och jag kan åka den här attraktionen hur många gånger som helst utan att bli trött på den. 

  Bild från everhingdisneyworld.com

  • 2. Soarin' - Den här attraktionen finns i EPCOT på Walt Disney World samt på Disneyland. Attraktionen simulerar att man åker "hanggliding" över Kalifornia. Framför sig har man en stor välvd filmduk som gör att det verkligen känns som om man är där. Sätena hissas upp i luften och följer filmens rörelser och dofter av apelsiner och tall förhöjer upplevelsen.
  >

  Bild från disney.com

  • 1. Toy Story Midway Mania - Den finns i Hollywood Studios på Walt Disney World Resort. Man åker i vagnar med 3D glasögon och åker framförolika skärmar. På varje skärm är det något nytt man ska göra; skjuta tennisbollar på porslinstallrikar, skjuta pilar på ballonger, kasta ringar över figurer m.m.m.. Varje plats i vagnen har en liten "kanon" och ett snöre som man drar i. Det här är enormt roligt!

  Bild från dedicatedtodlp.com

  Eftersom hela attraktionen baserad på att man har 3D glasögonen på sig, så är det omöjligt att filma den så att alla detaljer syns. Filmen blir också mycket suddig, men om du ser videon nedan får du inblick av min favoritattraktion. 

  Det var mycket svårt att välja ut bara 7 attraktioner, det finns så många fler som jag tycker mycket om, det hade varit mer rättvist med en topp 50 lista ;)

  Jag blir lika glad varje gång jag ser slottet i slutet av Main Street U.S.A. men jag räknar inte det som en attraktion. Som ikon över Disneyparkerna hade det dock kommit högst upp på listan

  Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


   Mia - Din Disneyexpert

  Gillar

  Kommentarer