Ta med ryggsäck in på Disneyparker

Disneyland Paris, Walt Disney World

Du behöver bara inträdesbiljett och en plånbok (alternativt Magic Bands på Walt Disney World) när du ska besöka någon av Disneys parker världens över. Men, jag har alltid med en ryggsäck, både av praktiska skäl, och för att spara pengar.

Valet av ryggsäck är viktigt, den ska helst vara lagom stor och framförallt praktisk. Jag har numer investerat i en ryggsäck som inte ligger platt mot ryggen, och som därför är mycket skönare under varma dagar i parkerna.

I min familj är det jag som packar ryggsäcken och oftast bär den. Men, vad är då bra att packa ner i ryggsäcken? Det här kan du alltid hitta i min ryggsäck:


Jag anpassar självklart min packning efter väder och årstid. Men, här följer en godtycklig lista:

  • Dricka - Dricka är alltid nummer ett på listan. Vi har alltid med en vattenflaska per familjemedlem och när den är tom fyller vi på den i någon av dricksfontänerna i parkerna, om vi är på Disneyland Paris (Vattnet på DLP smakar helt ok). I USA har vi med ett par flaskor eftersom kranvatten smakar klor. Speciellt under den varma dagar är det viktigt att dricka mycket, och jag är inte intresserad av att betala 3 euro/ $3.5 för en flaska vatten.
  • Mat - Vi har alltid någon form av enkel mat och snacks med oss, t.ex. kex, muslibars, russin el. dyl.. Enklare lunch (sallad, baguette eller liknande) och snacks passar bra att ta in. Maten i parkerna är riktigt dyr och just snacks kan bli riktigt dyrt för en familj. Det är också smart att ta till något gott för att blidka gnälliga barn i en kö. ;) Glöm inte att glasburkar och alkohol inte är tillåtet att ta med in i parkerna.
  • Liten första hjälpen väska - Jag ar alltid med mig plåster, skavsårsplåster,eventuell astmamedicin och huvudvärkstabletter. Det finns första hjälpen i parkerna, men det är enklare att ha sådana saker tillgängligt så att inte huvudvärk förstör dagen.
  • Rengöringsservetter - t.ex. någon form av babywipes. Efter en glasspaus är det enkelt att torka klibbiga fingrar.
  • Extra kläder - Numer har jag bara med en extra t-T-shirt. Oavsett vilken av killarna som råkar kladda ner hela tröjan med glass så kan det vara bra med ett byte. När pojkarna var yngre hade jag enklare ombyte med till båda. (Vi har varit tvingade att köpa nya byxor i en av parkerna till den yngste en gång, en mycket onödig utgift)
  • Regnponchos - minsta risk för regn gör att jag packar regnponchos. De tar inte stor plats, och de är inte tunga. Om det börjar regna kan vi njuta av parken med mindre köer utan att behöva köpa Disneys dyra ponchos.
  • Kamera - Det finns massor att fota och jag vill inte missa det där perfekta fotot framför slottet eller när sonen träffar Musse Pigg.
  • Autografblock och penna - sonen tyckte länge att det var roligt att få autografer av sina favoriter och det blev ett roligt minne efteråt.
  • Solglasögon och kepsar - oftast har vi dem på från början, men annars finns de i ryggsäcken. Vid solsken är det viktigt med solglasögonen så vi inte går och kisar och därför drar på oss huvudvärk i onödan. Kepsarna är speciellt bra för pojkarna under sommaren. Blir det mycket varmt dränker vi kepsarna i kallt vatten och det kyler av dem bra.

Tänk efter vad du och din familj behöver en hel dag, men ta inte med dig för tunga saker. Visserligen finns det förvaringsboxar att hyra, men vem orkar springa fram och tillbaka och hämta ut saker från dem? Innan du går in genom grindarna till någon av parkerna går du igenom väskkontroll. De som inte har väskor går bara förbi, medan du som har en väska med dig får den röntgad eller har en säkerhetskille eller tjej som kollar igenom innehållet. Det tar inte många minuter, och du kommer att vara glad för att du tänkte efter innan när du får användning för innehållet i din väska.

Alla bilder är privata och tillhör mig

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer