Star Wars Land kommer till Walt Disney World och Disneyland

Disney-vardag

Den här helgen pågår D23 Expo i Anaheim som är ett enormt evenemang för både media och Disneyfans. Detta evenemang pågår varje år och allt från paneler med kända "imageneers" till presentationer från Disneys VD Bob Iger finns här liksom utställningar från attraktioner och filmer.


Det som alla har väntat på är vad som ska hända med Disney's Hollywood Studios som är en av parkerna på Walt Disney World i Florida. Jag har tidigare berättat att flera attraktioner har lagts ner och att parkens ikon, den enorma Musse Pigg hatten från Fantasia har tagits ner. Det har också gått många rykten om att parken ska byta namn (igen, eftersom den tidigare gick under namnet MGM Studios). Många har trott att det ska komma ett Pixar Land, ett Star Wars Land eller ett Cars Land.


Disneys VD Bob Iger berättade igår kväll att det kommer att bli ett 14 acres (vilket är ca 5,7 hektar!) Star Wars Land! Både Hollywood Studios i Walt Disney World samt Disneyland i Kalifornien kommer att få denna expansion.

Star Tours som finns idag kommer att få ännu en möjlig resa, och en Launch Bay kommer att finnas i samband med den, där det kommer att finnas fotomöjligheter och interaktiva stationer.

Hela området kommer att vara integrerat i Star Wars andan med olika "Caracter Meets".

En attraktion som det berättades om är att besökare kommer att uppleva hur det är att själva ta kontrollen över Millenium Falcon.

Inga officiella datum är släppta för när området ska stå färdigt även om en del av planerna ska var klara under 2017.

Detta är absolut ingen officiell bild från Disney utan en bild som legat ute bland alla rykten. 

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer