Stängda attraktioner på Disneyland Paris

Disneyland Paris

Fr.o.m. igår så är 3 populära attraktioner på Disneyland Paris stängda p.g.a. renovering.

Space Mountain: Mission 2

Space Mountain kommer att göras om till Star Wars Hyperspace Mountain: Rebel Mission. Som titeln visar, så kommer hela attraktionen att få Star Wars tema. Enligt Disneyland Paris refurbishment schema, så ska attraktionen öppna i april, men en annan av Disneyland Paris officiella sidor anger maj. Det troliga är nog att attraktionen inte öppnar förrän någon gång i maj.


Pirates of the Carribean

Pirates of the Carribean kommer att vara stängd fram till juli. Pirates of the Carribean finns på flera parker världen över, men den på Disneyland Paris har hittills varit den enda om har varit trogen ursprungsattraktionen, även om mindre förbättringar har gjorts. Vissa förbättringar kommer att göras med ljus och ljuseffekter, men framför allt kommer Jack Sparrow och andra karaktärer från filmerna att finnas med. Det är naturligtvis efterfrågat av många besökare, med tanke på hur populära filmerna är. Personligen tycker jag dock att det är lite tråkigt. Filmerna är inspirerade av attraktionen, och inte tvärtom. Men, samtidigt ser jag fram emot förbättringarna.

Studio Tram Tour

Studio Tram Tour: Behind the Magic kommer att få 3 nya scener och öppna igen i april. Ryktet har sagt att scenerna från Dinotopia och Reign of Fire ska ersättas med Marvel, Cars och Star Wars. Men, eftersom det handlar om så kort tid, så spekuleras det nu om tider verkligen räcker till för så stora förändringar.Alla bilder är privata och tillhör mig.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer

FruJarl
FruJarl,
Tycker också det är lite trist ang pirates, men attraktionen i Orlando är ju lite mer aktuell och lite bättre trots allt 😊 Vet inte om de öppnat Star tours nu, huset och attraktionen var helt "bort" monterad när vi var där nu i december. Den blir också spännande att se sen! 😊
nouw.com/frujarl
Carolina
,
Hej! Jag håller på att planera min första resa till Disneyland paris och är mest intresserad av att träffa så många av karaktärerna som möjligt speciellt Peter Pan men har hört att han är väldigt svår att få tag på.. Har du några tips på hur man får reda på var karaktärerna befinner sig?
disneysemester
disneysemester,
Hej Carolina!

Peter Pan är inte vanlig på Disneyland Paris.
På Disneyland Paris kan du läsa de aktuella broschyrerna och timeguides som annars finns i parkerna. De ändras med ett antal veckors mellanrum (vanligtvis 4). Här kan du läsa var alla sceduled meet &greets kommer att vara under vilken tid och med vilken karaktär. Det kommer ofta extra oplanerade möten, och det bästa sättet för att veta dessa är att fråga en Cast Member (de som arbetar där). De flesta är hjälpsamma och kan ringa och fråga. Det är också bra att positionera sig vid hubben där Caracter Express kommer, men det brukar bli galet med folk. Caracter Meals är toppen för lugnare möten med karaktärerna, men dyra. Maila mig gärna om du vill veta mer eller har fler frågor: disneysemester@gmail.com
nouw.com/disneysemester
Dennis Strågefors
,
Tycker att det är riktigt tråkigt med båda förändringarna. Disneyland Paris version av Space Mountain har alltid varit min favorit, och i synnerhet designen (hela Discoveryland) har varit unik. Tyvärr har även Discoveryland, precis som To orrowlabd i Anaheim och i Orlando, förlorat stora delar av sin identitet och enhetlighet under det senaste decenniet.

Jag har alltid föredragit "originalversionen" av PotC över de nyare versionerna där man har inkluderat scener och karaktärer från filmerna. Det är dock en sanning med modifikation att filmerna bygger på attraktionen. Efter fiaskot med filmen baserad på "Country Bears Jamboree" var Disney's dåvarande styrelse inte alls sugna på att göra några fler filmer baserade på attraktioner. Namnet Pirates of the Caribbean användes dock främst som ett dragplåster, medan tanken inte alls var att göra en film som skulle efterlikna attraktionen i någon större utsträckning. Visst, ett par scener och skämt är hämtade direkt från attraktionen, men i övrigt hämtade man väldigt lite inspiration från åkattraktionen med samma namn.

Hur som helst, det hade varit önskvärt om man i alla fall i någon av Disney's alla parker kunde ha bevarat "originalet". Att inkludera karaktärerna från filmerna i attraktionen förtar mycket av dess ursprungliga charm, enligt mig.
Dennis Strågefors
,
Att lägga till undertiteln "Curse of the Black Pearl" i den första filmen hade två syften: dels som ett sätt att distansera sig från attraktionen, och dels ifall den skulle visa sig bli en hitt och man skulle vilja göra uppföljare.
disneysemester
disneysemester,
Du har helt rätt Dennis. Att säga att filmerna bygger på attraktionen är naturligtvis felaktigt, och jag använde uttrycket lite väl slarvigt. Jag vidhåller dock att den första filmen är inspirerad av attraktionen, även om de definitivt har gjort den till sin egen.

Det finns en hel del exempel på filmer med attraktionsanknytning som har floppat rejält, en av de som Park fantaster ofta klankar ner på är Haunted Mansion med Eddie Murphy.

Jag har oftast gillat när de gör om äldre attraktioner, men måste säga att jag inte är positiv till det här. Ju mer jag tänker på det, ju mer känns det som att de bara vill trycka in lite filmreferenser för att attraktionen ska kännas uppdaterad när det egentligen inte tillför något till historien.

När det gäller Space Mountain är jag ett stort fan av själva attraktionen, och jag är övertygad om att det nya temat inte förstör själva åkturen. Men, jag har uppskattat Discoveryland på Disneyland Paris, eftersom det ändå skiljer sig från Tomorrowland på Walt Disney World. Med sitt utseende från Jules Verne, så är Space Mountain definitivt snyggast av de varianter som finns. Jag hade definitivt föredragit om de hade behållit utseende och istället hade gjort om utseendet på andra delar av Discoveryland till att bättre passa in.
nouw.com/disneysemester