Splash Mountain ersätts med en prinsessan Tiana attraktion - mängder med upprörda fans i USA.

Walt Disney World, Disneyparker

Splash Mountain är en klassisk attraktion som finns både på Magic Kingdom (Walt Disney World) och på Disneyland. Attraktionen bygger på en av Disneys mest kritiserade filmer; Song of the South. Filmen går inte att få tag på längre och även om många i Sverige känner igen figurerna Bror Kanin, Bror Räv och Bror Björn, så är det inte många som har sett själva filmen. Filmen utspelar sig under 1800-talets andra hälft och är känd för att vara mycket rasistisk.

Attraktionen kommer att genomgå en stor förändring där hela temat kommer att bli dedikerat till Tiana och de andra karaktärerna från filmen Prinsessan och Grodan.

Fansen är mycket delade inför den här förändringen av en klassisk Disneyattraktion. Å ena sidan finns de som menar att det är en attraktion och att den inte är förknippad med filmen mer än de tre animerade figurerna. Å andra sidan finns det många som menar att det är på tiden att Disney gör sig av med kopplingen till en uttalat rasistisk film. Det finns också många som menar att det är lite väl uppenbart att Disney meddelar förändringen i kölvattnet av "Black Lives Matter" även om det från Disneys håll berättas att den här förändringen har planerats i över ett år.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer