Sorcerer's Hat försvinner från Hollywood Studios i Walt Disney World

Walt Disney World

Sorcerer's Hat är Hollywood Studios officiella ikon. 

Bild från allears.net, foto av Jack Spence

Tidigare var det "Earful Tower" 

Earful Tower, bild från wdwradio.com

2001 byggdes Sorcerer's Hat och har varit kontroversiell sedan dess. Hatten är 122 foot, vilket är ca 37 meter. Den blockerar synen av The Great Movie Ride som är hyst i en byggnad som är en kopia av Grauman’s Chinese Theatre. Tidigare syntes byggnaden från ingången av parken, och många besökare saknar detta. 

The Great Movie Ride, bild från themainstreetmouse.com

Rykten om att hatten skulle tas bort har florerat ett tag nu, och igår kom beskedet att den kommer att tas ner under början av 2015. Disney annonserade också att The Legend of Captain Jack Sparrow kommer att försvinna den 6 November i år. Attraktionen är en s.k. walkthrough som öppnade i 2012 och har inte varit särskilt populär. 

Inifrån attraktionen, bild från wdwinfo.com

Detta är den tredje attraktionen på Hollywood Studios på Walt Disney World som stänger under 2014. Tidigare i år stängde American Idol Experience i Augusti och Studio Backlot Tour i September. Spekulationerna om vad som kommer att ersätta dessa platser  är många och många sajter pratar om ett Pixarland, eventuellt som Carsland som redan finns i Disneyland i Kalifornien och är mycket populärt. Star Wars Land har det länge gått rykten om, detta eftersom Hollywood Studios varje år har de så populära Star Wars Weeks. Kommer vi att se fler stängningar inom det närmaste? Rykten säger att The Great Movie Ride och Mupparna kommer att försvinna, vilket kommer att ge många negativa kommentarer bland fansen. Själv hade jag verkligen saknat Mupparna, eftersom det är en av min familjs favoritattraktioner. Vi får helt enkelt se vad Disney hittar på. 

Bild från themainstreetmouse.com

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer