Slippa sitt bagage på DIsneyland Paris

Disneyland Paris

Jag får en del frågor som handlar om vad man ska göra av sitt bagage när man kommer till Disneyland Paris. Oftast kommer man vid lunchtid eller på förmiddagen och då är ju hotellrummen oftast inte färdiga. En annan fråga om bagage är vad man gör av sitt bagage om man vill njuta av sin sista dag på Disney om flyget går senare.


Du vill vara här - inte sitta med ditt bagage!

Det finns flera bra alternativ och det bästa alternativet beror lite på var du bor.

Bor du på ett av Disney's hotell?

Då har du de bästa alternativen:

Alla hotellen förutom Davy Crockett Ranch lagrar gärna ditt bagage till dig helt gratis. Du behöver bara åka till ditt hotell, checka in så att du får dina biljetter och lämna väskorna där. Du kan naturligtvis även lämna dem här den sista dagen och hämta dem när du är klar i parkerna.

Ännu enklare är att använda Disney Express Luggage Service: Bakom tågstationen finns den här mycket praktiska servicen. Du checkar in här, får dina biljetter och lämnar sedan dina väskor som dyker upp på ditt hotell. När du ska åka lämnar du bara dina väskor vid consiergedisken, och när du är färdig i parkerna kan du hämta ditt bagage vid Disney Express Luggage Service.

Om du bor på ett hotell som inte tillhör Disney kan du naturligtvis åka till ditt hotell först, men vem vill slösa bort tid? Det finns två val för er:

1. Du kan lämna dem hos Disney som tar en avgift beroende på storlek och antal. Vid skylten Consigne eller Guest Storage finns denna service. Du får personlig service och kan känna dig trygg. Den enda nackdelen är att du måste gå med dina väskor genom säkerhetskontrollen och att de då tittar igenom dem.

2. På tågstationen som ligger precis vid ingången till Disneyparkerna finns det förvaringsboxar på första våningen. Boxarna kostar mellan 5 och 10 euro per box beroende på storlek. Nackdelen är att det kan vara bökigt på tågstationen med väskorna och du måste låta dina väskor röntgas innan du får låsa in dem. Du måste också ha jämna mynt, missa inte det.

Slutligen kan du som kör bil lämna väskorna i bilen. Det kanske inte känns så säkert, men vi har gjort det vid ett par tillfällen. Disneyland Resort Paris vill inte ha missnöjda bestulna gäster även om de inte garanterar att du inte kan få inbrott i din bil.För att minimera risken med problem så patrulleras parkeringen av väktare med synliga automatvapen (!!!!)

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer