Saving Mr Banks

Disney-vardag

Jag är så sugen på att gå på bio. Jag har följt allt skriven om den här filmen, sedan den gjordes och naturligtvis recensionerna sedan den släpptes i USA. 

Saving Mr Banks handlar om samarbetet mellan Walt Disney och P.L. Travers. Framförallt fokuserar den på hur Walt Disney försökte övertala författarinnan om att han skulle få göra en film på hennes bok: Mary Poppins.

Mary Poppins blev en enorm succé för Walt Disney. P.L. Travers blev aldrig nöjd med filmen, hon avskydde vissa av scenerna, speciellt ett par av dem som var allra mest populära. När hon fick se den slutgiltiga filmen, ville hon ändra på massor av saker, t.ex. ville hon byta ut ett par av huvudrollsinnehavarna. Walt Disney hade fått göra mängder med ändringar på filmen under in spelningens gång, men nu kunde han stå fast vid att filmen inte skulle ändras. P.L. Travers klagade i åratal på att hon hade blivit lurad. Vid ett tillfälle sa hon till sin advokat att han hade lurat henne till att ge upp rättigheterna, varpå advokaten lugnt replikerade att hon hade blivit enormt rik med hans hjälp. 

Den 14:e Mars har filmen premiär på svenska biografer. Jag kanske skulle boka en biljett...

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer