Reseberättelse USA dag 7 - Kryssning dag 5: S:t Thomas

Disney Cruise Line, Reseberättelse

21/12-2016

S:t Thomas US Virgin Islands

Vi hade bokat en utflykt via Disney. Det var en halvdagsutflykt med en katamaran till en privat strand. Det är oftast dyrare att boka utflykterna via Disney, men ibland känns det tryggt. Blir din utflykt inställd p.g.a. dåligt väder, så betalar du ingenting, och du har också generös avbokningspolicy om du ändrar dig. Du ligger inte heller ute med någon handpenning, och om du av någon anledning är missnöjd med din utflykt, så hjälper Disney dig med en refund. Det är inte Disney själv som anordnar utflykterna, utan de är en mellanhand. Den viktigaste anledningen för att boka via Disney är att om du blir försenad av någon anledning på utflykten, så väntar skeppet på dig. Det tar bort mycket av stressen, eftersom du inte vill bli strandsatt och själv tvingas ta dig till nästa hamn.

Efter frukosten, så samlades vi i nattklubben The Tube för att få info och därifrån tillsammans gå till vår katamaran.

The Tubes inredning är häftig, och ska föra tankarna till Londons tunnelbana.

Disney hade mängder med handdukar att ta med sig och använda på utflykten, det har de alltid tillgängliga oavsett om du ordnar din utflykt själv, eller bokar via Disney. När du kommer tillbaka till skeppet lämnar du de använda handdukarna utanför skeppet i en uppsamling och slipper ta med dem ombord. Det är sådana detaljer som gör att jag uppskattar Disney Cruise Line.

"Vår" katamaran.

Stranden var tom när vi ko, även om vi bara var två grupper placerade på två katamaraner som anlände. På varje katamaran var det strax under 20 personer.

Vi fick snorkelutrustning, soch många passade på att snorkla i det klara vattnet. Min man och äldste son var mycket nöjda, medan jag och yngste sonen badade.

Det fanns toaletter och en bar på stranden och gott om solstolar.

På vägen tillbaka underhöll besättningen och bjöd på läsk samt Rom Punch. De gav också alla en pirat "tatuering" om man ville. Barnen skippade, så jag offrade mig. Tyvärr visade den sig sitta som berget och fick mer eller mindre skrubbas bort.

Drinken var definitivt stark och de fyllde på så mycket och ofta du ville.

Vi avbokade nästan vår utflykt, när vi hörde att vissa dagar skulle ha dåligt väder. Jag är mycket glad att vi inte gjorde det, eftersom det här var höjdpunkten på hela resan.

När vi kom tillbaka i hamn, så tittade vi lite i affärerna på väg tillbaka till skeppet och gick sedan och duschade och åt lunch på Cabanas.

Efter lunch passade vi på att åka AquaDUck eftersom kön var kort (många var kvar på ön).

Äldsta sonen hade fått en inflammation i en vagel, så vi gick till Medical Center och pratade med en sjuksköterska där. Rådgivning av sjuksköterskor är gratis, men ska man träffa en läkare, så kostar det, och din räkning skrivs upp på ditt ship account. Disney har inte Medical Center själv, utan det är en utomstående firma som sköter den. Centart har öppettider varje dag, och är bemannat av 3 sköterskor och 2 doktorer. Vid akuta sjukdomar, så finns det alltid en läkare som har jour.

Sjuksköterskan rådde oss att utan tvekan träffa läkaren, så vi tog självklart hennes råd. 20 minuter senare var vi på väg därifrån med antibiotika i handen, goda råd med oss och $156 fattigare. Vi fick papper med oss att ta med till vårt försäkringsbolag, så att vi kunde se om vi fick tillbaka pengarna på vår försäkring. Tyvärr var självrisken på vårt försäkringsbolag 1500kr, så det var en besvikelse. Men, vårt kreditkortsbolag har tydligen en automatisk försäkring även för sjukdomar och olycksfall, så därför kommer vi att få hela beloppet tillbaka. Det lönar sig att kontrollera.

På kvällen ville vi inte äta i restaurangen, så vi åt i Cabanas. På kvällarna fungerar Cabanas som en vanlig restaurang, med en lite mindre meny, och det är mer informellt. Servitörerna som arbetar här är nya och Disney använder Cabanas som är upplärningsplats. Det var vårt första besök på Cabanas som kvällsrestaurang och vi var mycket nöjda. Våra servitörer var bättre än våra "vanliga" servitörer.

Efter maten gick äldste sonen och såg Rogue One - A Star Wars saga, medan den yngste var på Edge. Jag och maken satte oss på balkongen i Lobbyn och tog det lugnt.

Efter filmen kom äldste sonen och vi gick till hytten och såg Antman.

Alla foton är privata och tillhör mig.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer