Reseberättelse USA dag 22: Orlando

Reseberättelse, Walt Disney World

5/1

Orlando

Gårdagen spenderades på Magic Kingdom, men nu var det dags för min favoritpark: EPCOT! Visserligen har EPCOT inte lika många attraktioner som de flesta andra Disneyparker, men jag är mycket förtjust i World Showcase och atmosfären där, och dessutom har EPCOT en del attraktioner som jag verkligen gillar.

Vi åt tidig frukost på hotellet och tog bilen till EPCOT. Parkeringen är gratis för de som bor på ett av Disneys hotell, och eftersom parken har en egen parkering och vi dessutom var tidiga så fick vi mycket bra parkeringsplatser.

Kvällen innan hade jag fått ett mail från My Disney Experience. Jag hade bokat ett FastPass+ till Pirates of the Carribean på Magic Kingdom på kvällen. Attraktionen låg nere när vi skulle åka och vi valde att åka ifrån parken. P.g.a. det fick vi ett extra FastPass att använda på vilke attraktion som helst den här dagen (förutom Frozen och Reflections of Earth). detta var verkligen ett lyckokast. Eftersom EPCOT bara har 3 riktigt stora attraktioner som alla är enormt populära, så får du bara välja 1 av dessa 3 samt 2 andra. Jag hade naturligtvis valt Frozen Ever After eftersom det är den nyaste attraktionen som får köer på minst 2h under hela dagen (ofta över 3h). Planen var att vara på plats vid öppning och gå direkt till Soarin och sedan Test Track, eftersom de två attraktionerna får långa köer under dagen. Nu kunde vi använda vårt extra FastPass till en av dessa!


Jag kommer att berätta mer ingående om vår EPCOT dag i ett kommande inlägg.

Äntligen!

Vi gick direkt till Test Track. Vi gillar verkligen den här attraktionen.

Efter Test Track gick vi till Soarin' och använde vårt extra FastPass.

Soarin' har nyligen ändrat attraktionen och den nya filmen var helt fantastisk,

Club Cool ska du inte missa.

Här kan du prova flera olika läsksorter gratis, det är alltid lika roligt att se andras miner när de provar den bittra "läsken" Beverly.

Vi gick runt och tittade runt innan vi bestämde oss för att testa den nya Disney Vacation Membership Loungen. Enbart medlemmar är välkomna, och här kan du ta det lugnt och dricka gratis läsk och kaffe. Det finns också datorer och dataspel.

Vi åkte the Seas with Nemo and Friends innan vi kollade in det stora akvariet.

Vi åkte ett par andra attraktioner fram till dess att World Showcase öppnade. Vi begav oss till Japan, eftersom vi hade lovat äldste sonen sushi till lunch.

Maken valde det här. Det var en stor portion och han var mycket nöjd med smaken.

Yngsta sonen gillade sin mat, förutom att det var sallad och andra grönsaker i botten. Han och maken delade med sig till varandra.

Jag och äldste sonen gillar verkligen sushi, och den som erbjuds på den japanska paviljongen är full av smak. Vi var båda nöjda med vårt val.

Efter maten gick vi runt och tittade i den stora japanska atmosfären, och den yngsta sonen öppnade ett ostron och fick en stor pärla.

Alla länderna runt World Showcase har underhållning från sina länder och de som jobbar i "länderna" på EPCOT är från det specifika landet.

Vi var på väg till Norges paviljong och attraktionen som är ett måste för många: Frozen Ever After.

Kön var ovanligt kort; 105 minuter! Jag tycker om att använda FastPass på bästa sätt, det lönar sig verkligen.

Disney har gjort ett fantastiskt jobb med att göra om den forna attraktionen som fanns här: Maelstrom till Frost.

Attraktionen var riktigt bra gjord, och jag hade gärna åkt den igen. Men, jag hade definitivt inte stått i en lång kö, och attraktionen är inget måste för mig.

Vi gick runt i de olika länderna, njöt av atmosfären och åkte några attraktioner innan vi begav oss tillbaka till Future World igen.

Vi åkte Mission Space och lite annat innan vi åkte test Track igen. Kön var 120 minuter, men vi använde single Rider kön och fick vänta i bara 15 minuter.

Det hade börjat bli lite kyligt och vi valde därför att hoppa över fyrverkerishowen.

Vi åkte istället tillbaka till Animal Kingdom Lodge. vi åkte bort till Kidani Village och tittade runt innan vi åkte tillbaka till Jambo House. Kidani Village är en nyare del och har enbart DVC rum, medan Jambo House där vi bodde ahr både vanliga hotellrum och DVC rum.

Efer att ha tittat runt åkte vi tillbaka till Jambo House och åt middag på Mara som är snabbmatsrestaurangen innan vi packade det sista inför morgondagen. Semestern var slut!

Alla foton är privata och tillhör mig.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar