Reseberättelse USA dag 20 Vero Beach - Orlando

Reseberättelse

3/1-2017

Vero Beach - Orlando

Det var sista morgonen på Disney's Vero Beach. Det var ett fantastiskt hotell, med en avslappnad atmosfär och vi kommer mer än gärna tillbaka.

Efter frukost packade vi bilen och åkte 1,5h till Orlando. På vägen stannade vi på Premium Outlet i södra Orlando (det finns en i norra delen också).

Det här är en enorm Outlet med över 280 olika affärer. Den största anledningen till att vi stannade här är att här finns Disney's Caracter Outlet.

Vi började med att äta lunch, och eftersom barnen fick bestämma blev det Subway. Barnen och maken gick därefter till en affär som maken ville till, medan jag gick till Disneys affär. Inte oväntat blev de klara före mig och fick vänta. Man vet aldrig vad man hittar där, jag valde ut ett par tröjor. Jag var intresserad av en ny handväska, och visserligen sålde de ut en Dooney € Burke väska från Disneylands 60-års jubileum som var riktigt snygg. Men, inte ens för det ordentligt nedsatta priset på $200 kändes det som om väskan var till mig.

Äntligen!

Det är alltid imponerande att komma in på Walt Disney Worlds enorma område. Motorvägarna är perfekt underhållna och det är ordentligt skyltat.

Äntligen framme på Animal Kingdom Lodge.

Hotellet är otroligt imponerande. Utifrån ser det ut att vara i tre våningar, men det är missvisande. Egentligen är hotellet 5 våningar (6 med club level). Det ger en magnifik känsla när man kommer in genom entrén.

Rummet var inte klart när vi kom, så vi bytte om och gick till poolen en timme tills dess att rummet var färdigt.

Animal Kingdom Lodge är "vårt" Disney Vacation Club hotell, och det är helt otroligt. Vi hade använt lite extra poäng för att få utsikt över savannen. Det är en unik upplevelse att gå ut på balkongen och se de olika djuren nedanför. Vi bodde på 5:e våningen, vilket var bra, men fjärde våningen är nog ännu bättre.

det var inte mycket djur ute när vi kom, mer än ett par gaseller, men jag visste att det skulle bli ändring på det. Det finns ca 40 olika arter på varje savann. mina favoriter är girafferna, men zebrorna är också populära.

Vi hade bokat bord på Boma som är en buffé restaurang på Animal Kingdom Lodge. Den är känd för att vara en av de bästa restaurangerna på Walt Disney World, trots att det är en buffé. Maten är inspirerad av det afrikanska köket.

Lobbyn såg vacker ut i kvällsljuset.

Det fanns massor med god mat att välja på. Den här skaldjurssoppan, gjord på kokosmjölk var den godaste soppa som jag har ätit.

Både barnen och vi vuxna hittade massor med favoriter. I princip allt var mycket gott, med mycket smak.

Jag och maken delade på en beer flight med fyra olika ölsorter, varav tre var från olika delar av Afrika.

Efterrätterna var många, det här var bara en del av dem. Zebra domes (längst ner till höger) är en specialitet för restaurangen.

Maten var god, och jag äter gärna här igen, men priset kändes högt. Vi betalade $200 för oss fyra inklusive dricks efter att våra 10% var avdragna. (Är du DVC medlem har du rabatt på vissa restauranger och i en hel del affärer).

Efter maten gick vi ut och tittade på lite djur. Det finns många ställen att se dem förutom från balkongen. På kvällarna finns det kikare med mörkerseende att låna. Det låter dock roligare än det var. Jag såg inga djur alls med dem. Det kan iof vara mig det är fel på. :)

Alla foton är privata och tillhör mig.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer