Reseberättelse USA dag 17: Vero Beach

Reseberättelse

31/12-2016

Vero Beach

Det var en helt underbar dag, varmt och skönt. Vi visste att det fanns platser att grilla på inom resorten, så vi bestämde oss för att vår nyårsmiddag skulle bli grillat. Vi grillar alltid med vänner på nyårsafton hemma, så det kändes lite roligt att behålla den traditionen, trots att vi var iväg och saknade vännerna.

Vi åkte iväg till Publix och handlade lite gott, framförallt kött och tillbehör. Tyvärr var det lite svårt att ordna med goda tillbehör, men coleslaw , potatissallad och surkål fick duga. Vi hittade superfint kött att grilla och tillsammans med kryddblandning så kunde det bara bli bra. Vi var tvungna att köpa grillkol och tändvätska också.

Vi tillbringade resten av dagen vid poolen. Barnen var med i "Slide race", dvs en tävling där de tog tid på alla som åkte vattenrutschkanan vid poolen. Yngste sonen vann tredje plats i sin åldersgrupp.

Vero Beach Resort har två grillplatser, en mindre nära husen vid lägereldsplatsen, och en större vid en "lake pavillion".

En tunnel under vägen leder till ett område som också tillhör resorten. Här finns två tennisbanor, en basketkorg, volleyplan, fotbollsplan och framförallt en stor "hydda med bord och stolar. Här finns också en eldplats och en grillplats och mer sittplatser. Det finns t.o.m. två toaletter.

Vi hämtade ut grilltänger och andra redskap i receptionen (man får låna dem gratis) och gick bort till paviljongen. Vi hade hela platsen för oss själva, men vi hade lätt fått plats 30 personer inne i hyddan, och lika många utanför.

Platsen var ordentligt underhållen och städa varje dag.

Det fanns ljus inne i "hyddan" och även fläktar.

Inte direkt snyggaste nyårsklädseln...

Det blev mörkt ganska snabbt, så ljuset var bra att ha. Vi hade sett till att smörja in oss med myggmedel, men trots det fick jag flera myggbett (ingen annan dock).

Köttet blev mycket gott och rejält mört, vilket var tur eftersom vi bara hade plastbestick att ta med.


När det blev för mörkt gick vi tillbaka till hotellet. barnen ville bada, och eftersom nyårsfesten på hotellet hölls just vid poolen, så gick vi dit.

En Dj spelade musik, det anordnades danser och tävlingar med gästerna och det fanns gott om nyårshattar, tiaror, lysande ringar och armband samt tutor som delades ut till alla gäster.

Långben kom klädd i sin finaste nyårsklädsel och dansade med gästerna, bl.a. Macarena.

Vi tolvslaget var det en nedräkning och sedan hoppade alla som ville i poolen.

Gott Nytt År!

Alla bilder är privata och tillhör mig.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar