Reseberättelse USA dag 15: Port Charlotte

Reseberättelse

29/12-2016

Port Charlotte

Vi ville göra något annat än bara åka till stranden, så efter lite letande på TripAdvisor, så åkte vi iväg till Alligator Creek Preserve som låg 20-30 min från hotellet. Det visade sig vara ett lyckokast.

Det här naturreservatet drivs av frivilliga och är välskött. Det är helt gratis att vandra på de fyra olika stigarna, och de frivilliga som jobbar här berättar mer än gärna om djuren i området och var de senast sågs till. Man får gärna lämna en frivillig donation, men det känns verkligen frivilligt och det påpekades inte av någon alls utan donationsbössan var diskret. Flera dagar i veckan ordnas dessutom gratis guidade turer, men tyvärr inte den dagen som vi besökte reservatet. Vi fick en karta och tips och råd om vilken stig som passade oss bäst. Naturligtvis lämnade vi en donation så att de kan fortsätta sitt fantastiska arbete.

Vi valde en stig som var på ca 5 kilometer och fick se massor med fåglar, en alligator och några sköldpaddor som är den yngste sonens favoritdjur. Stigarna var väl utmärkta.

Vildsvin hade bökat upp delar av området.

Vi mötte några som röjde vid stigen för bättre framkomlighet och när de hörde att sonen är förtjust i sköldpaddor så berättade de om några bon i närheten av informationshuset.

När vi kom tillbaka åt vi vår lunch som vi hade med oss. De hade en trevlig paviljong med myggnät som man gärna fick använda. När vi hade ätit klart mötte vi personalen som hade röjt inne i skogen och de vinkade till sig oss och framförallt sonen. De ledde honom rakt till en av sköldpaddorna, och senare också till ett av deras bon där det låg en sköldpadda.

De hade massor att berätta, och det var riktigt intressant.

Efter det åkte vi till Ellenton Outlet som är en mellanstor outlet. Vi fyndade en del tröjor och framförallt skor. Visserligen är dollarn lite hög jämfört med ett par år sedan, men det går fortfarande att göra fynd.

På vägen tillbaka till hotellet år vi middag på en snabbmatsrestaurang i närheten.

Barnen tog ett dopp i poolen på kvällen, och vi såg till att allt var packat inför morgondagen när vi skulle byta hotell.

Alla foton är privata och tillhör mig

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer