Reseberättelse USA dag 13: Port Charlotte

Reseberättelse

Tisdag 27/12-2016

Port Charlotte - Everglades

Efter frukost var vi tvungna att åka till biluthyrningsfirman för att se vad vi skulle göra åt vårt däck. Det uthyrningsstället som låg närmst oss visade sig vara så litet att de inte hade några bilar inne, så vi fick åka iväg till ett litet större ställe.

Väl där tog de bra hand om oss och ville helt enkelt byta ut vår bil. Men, problemet var att de inte hade någon tillräckligt stor bil till oss inne. Vi hade hyrt en SUV för att sitta bekvämt och utan problem få plats med våra väskor. Representanten vill ge oss en Ford Mustang cabriolet istället. Med tanke på att vi ett par dagar senare skulle byta hotell och därmed åka till östkusten med alla våra väskor, så var vi inte nöjda. Eftersom det var julhelg, så var utbudet magert. Till slut kom vi överens om att använda Ford Mustangen till fredagen då vi skulle åka vidare och då få en SUV istället. Det blev en hel del pappersarbete för dem, och vi slapp betala för att vi inte hade tankat bilen. Det här var trots allt det bästa vi kunde göra i situationen.

Vi hade bestämt oss för att ta en tur till Everglades. Big Cypress National Preserve är stort och ligger i Everglades västra del.

Det gäller att se till att åka rätt och inte åka in på någon privat väg. De ser inte med blida ögon på inkräktare.

Du kan se alligatorer lite var stans.

Tyvärr är vägarna inte bara raka här, utan enormt tråkiga också. Efter att ha suttit i bil i så många timmar dagen innan var det inte riktigt rätt dag för oss.

Vi stannade på ett par ställen och tittade på djurlivet. Vi hade tagit med oss bröd, pålägg och dricka som vi åt.

Den här lilla gulliga sköldpaddan var inte större än 10 cm i diameter.

Efter lite djurlivet åkte vi till Fort Myers Beach för att bada lite, men köerna var enorma. Det visade sig att det hade varit en trafikolycka längre fram. Vi svängde av så fort vi kunde och gick in på Publix och köpte subs som de gör på deli avdelningen. De var riktigt goda, och var utan tvekan snäppet bättre än Subway. Vi passade också på att köpa lite mer mat med oss tillbaka till hotellet.


Vi badade i hotellets pool istället och eftersom barnen uppenbarligen var svältfödda på att få spela på sina mobiler, så tillbringade vi resten av kvällen med att ta det lugnt på hotellrummet.

Alla foton är privata och tillhör mig.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer