Reseberättelse USA dag 12: Port Charlotte - Daytona

Reseberättelse

26/12-2016

Port Charlotte

Daytona

Vi hade lovat vår äldsta son att han skulle få åka i en Nascar bil. På Daytona International Speedway kan du boka en "ride-a-long" eller en "driving experience". Han är för ung för att köra själv, så det var en ride-a-long som var aktuellt. Vi hade inte bokat eftersom vår tidigare erfarenhet har visat att det är onödigt. Det visade sig vara ett riktigt dåligt beslut.

Efter frukost körde vi de ca 3,5h till Daytona. Vi körde förbi Orlando på vägen, och det är alltid roligt att se detaljer när man närmar sig Walt Disney World.

När vi närmade oss Universal Studios kunde vi se hur arbetet med Volcano Bay deras första vattenpark börjar ta form. Det ska bli ett nytt hotell samt en vattenpark med vulkanen i fokus.

avaVi hade egentligen tänkt att åka till Daytona ett par dagar senare när vi skulle bo på västkusten, men Daytona Speedway förändrade vilka dagar de erbjöd ride-a-long och de enda dagarna att välja på var den 26:e och 27:e.

Framme

Tyvärr hade det regnat under natten, och då blir vägbanan hal. Säkerheten går alltid först, så de hade många bokningar som redan hade väntat i 2,5h när vi kom dit kl 10.30. De kunde inte garantera att vi kom med alls, men vi bestämde oss för att vänta.

Vi gick och åt på Taco Bell, som ligger nära, eftersom yngsta sonen gillar Taco Bell. Maten var ok för att vara snabbmat, men läsken visade verkligen att vi var i USA. Det var Coca Cola freestyle maskiner, med gratis på fyllning, men muggarna. Vi valde vanliga menyer och muggarna var på minst 75cl!

Vi satte oss och vänta och vid tvåtiden fick vi äntligen åka till banan. Väl där fick vi vänta ytterligare utan att veta om sonen kunde få en plats.

Till slut kl 15.30 kom han med, en halvtimme innan de stängde.

Sonen var dock nöjd med sin ride-a-long som är 3 varv med en erfaren Nascar förare. hastigheten liggr på nära 300 km/h.

Efteråt passade vi på att ta en liten åktur på Daytonas berömda strand. Det var här som racing startade en gång i tiden på den hårt packade sanden. Det kostar $5 dollar att köra här, och det är alltid fullt med besökare. Vi stannade bilen och kände på vattnet, men vågarna var stora, och varningsflaggan var uppe. 10 min efter att vi kom till stranden började de tömma den på folk. Hela stranden måste vara utrymd innan skymning.

Vi åkte till Chick-Fil-A och åt en mycket god middag. Det är nog den snabbmatsrestaurangen som jag gillar bäst. Maken hade märkt att vi hade lite lite luft på ena däcket, så vi fyllde på luft vid en mack. Tyvärr visade det sig att vi hade en spik i däcket, som gav en "pyspunka".

Vi chansade åkte åkte tillbaka, men var beredda att ringa bilfirmans vägassistans om vi behövde.

Som tur var klarade vi oss tillbaka till Port Charlotte med däcket intakt.


Alla foton är privata och tillhör mig.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer