Reseberättelse USA dag 11: Port Charlotte

Reseberättelse

25/12- 2016 Port Charlotte

Vårt hotell erbjöd gratis frukost, vilket inte är självklart i USA. Frukosten var bättre än väntat, med gröt, bagels, flingor, äggröra, våffelstation och lite varma rätter som äggröra och friterad kyckling.

Efter frukost åkte vi iväg till Sanibel som är en ö som är känd för sina vackra stränder och fina snäckor.

Det finns många vägtullar i USA, men man kan undvika dem och köra omvägar om man vill. Vi gör ofta det, eftersom det gör att man åker igenom mindre samhällen och det gör åkturen lite roligare. Men, eftersom det bara finns en bro till Sanibel, så är du tvungen att betala $6 dollar, för att köra över. Det är det utan tvekan värt.

T.o.m. vägen dit är vacker.

Vi hittade en bra parkeringsplats och gick ner till stranden.

Trots att det var juldagen, så var vi inte direkt ensamma, men stränderna är enorma, så det var gott om plats utan att bli störd.

Vår erfarenhet av folket i USA är att de är enormt vänliga, sociala och hjälpsamma, och startar gärna ett samtal. Vi pratade lite med våra "grannar" på stranden.

Sanibel är berömt för sina snäckor, och många kommer hit på morgonen för att hitta de finaste snäckorna som har flutit iland under natten. Det är förbjudet att ta med sin levande snäckor, men skalen är det fritt fram att ta med dig.

Efter att ha njutit av en lugn halvdag på stranden, så åkte vi iväg till en mataffär och köpte lunch, innan vi letade upp Darling Wildlife Refuge som är ett enormt naturreservat, med gångstigar, körsträckor, museum, naturum samt platser att se olika delar av Floridas vildliv. Tyvärr visade det sig att allt var stängt eftersom det var juldagen, som är den viktigaste dagen för julfirande i USA.

Men, gångstigarna var öppna, och vi gick en runda och tittade på växtriket, där några växterna var utmärkta och naturligtvis tittade vi efter lite alligatorer också.

Det fanns också en körväg, som vanligtvis kostar några dollar att köra på och sommar annars är stängt. Men, eftersom det var juldagen var vägen öppen och gratis.

Det fanns många ställen att stanna på för att gå av och titta närmre på området, och på ett par ställen var det tillåtet att stå och fiska krabbor.

Det fanns många fåglar längs vägen.

Den här krabaten låg nära vägen, och syntes från bilen.

Efter att vi hade åkt tillbaka till hotellet visade sig att det mesta hade varit stäng hela dagen och resten hade stängt efter lunch. Det märktes att vi inte bodde i ett turistområde. Till slut stod valet mellan bensinmack-mat och Waffle House, så det fick bli det senare. Waffle House liknar en klassisk amerikansk diner. Maten var helt ok, med ett varierat klientel.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer