Reseberättelse USA Dag 1: Ankomst

Walt Disney World, Reseberättelse

Resan hade varit bestämd sedan 1,5 år, så det var nästan lite overkligt när dagen äntligen var inne. Vi åkte från Kastrup till Orlando, med en mellanlandning i Frankfurt. Flyget avgick redan på morgonen från Kastrup, så vi var i Orlando kl 18.00. Det var skönt att vara framme i hyfsad tid, även om det kändes att det var midnatt hemma i Sverige.

Det var lång kö i immigration, men det var välorganiserat och gick ganska snabbt, utan några problem.

Vi hade en del bagage...


En stor fördel med Orlandos flygplats är att Disney's Magical Express finns här. Har du bokat ett av Disneys hotell, så går du bara till incheckningsdisken här. Inom 20 minuter sitter du på en buss som går till ditt hotell. Bussarna går till 2-3 hotell var, och du får aldrig vänta länge, eftersom de inte fyller bussarna utan kör med jämna mellanrum.

Disney's Magical Express är lätt att hitta. Det ligger i terminal B och är bra skyltat.

Istället för den "vanliga" bussen var det en av Disney Cruise Lines bussar som körde oss. Bussen var knappt halvfull och gick till 2 olika hotell, Disney's Polynesian resort och Disney's Grand Floridan. Disney's Polynesian Resort, vårt mål, är ett av Disney's Deluxehotell och är det senaste tillskottet till Disney's Vacation Club. Hotellet ligger tillsammans med två andra nära Magic Kingdom med Monorail i anslutning till hotellet.


Disney's Polynesian Resort


Hotellet har funnits sedan Walt Disney World öppnade 1971, men ser fantastiskt ut. Nyligen gjordes tre långhus om till Disney Vacation Club Studios, och de byggde bungalows vid vattenbrynet.

Vi checkade in, fick leis om halsen av personalen och gjorde oss hemma i vårt rum. Rummet har förutom en dubbelsäng en bäddsoffa som viks ut till en mycket bekväm säng samt en mindre väggsäng. Rummet är stort med två badrum och du har även en kyl, kaffebryggare och brödrost. Det bästa är dock balkongen. Vår balkong hade dessutom utsikt över sjön och över Magic Kingdom.

Vi passade på att gå ut på balkongen och se fyrverkerierna över slottet på Magic Kingdom innan vi gick och lade oss, trötta efter resan.

Alla bilder är privata och tillhör mig

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer