Reseberättelse Sommaren 2017 - Dag 11 - Frankrike till Österrike

Reseberättelse

14/7-2017

Vi gillade verkligen Saint Raphael, men p.g.a. värmen orkade vi inte göra mycket mer än att åka till stranden. Vi bestämde oss därför fr att åka vidare en dag tidigare och checka ut på fredag morgon istället för på lördagen. Vi misstänkte att ägaren skulle sätta sig på tvären, eftersom han inte var det minsta lilla flexibel.

Vi gick upp tidigt och åt frukost innan vi städade lägenheten. Man kunde naturligtvis betala för städning istället, men priset var hutlöst dyrt: €100, så vi städade hellre själv. Klockan 8 var vi färdiga och hade packat bilen.

Vi visste att klockan 8 var det tidigaste som vi kunde komma till receptionen, så vi var på plats och fick ropa på personal i köket, och ägaren kom ut och pratade med oss. Han var inte glad för att vi störde honom när han var upptagen med att göra frukost och när vi sa att vi ville checka ut, så meddelade han att det var omöjligt. Han hade inte tid att kolla hur mycket el och vatten som vi hade gjort av med, och han måste även ta betalt för turistskatten. Vi insisterade och sa att vi var tvungna att checka ut. Men en stor suck, så sa han att han i så fall var tvungen att gå igenom lägenheten så att allt var ok i efterhand och då ta betalt för avgifterna. Vi hade tagit foton på lägenheten efter att v hade städat, så att vi inte skulle få klagomål på saker som inte var sanna.

Vi åkte därifrån, och under eftermiddagen fick vi ett mail med vilket belopp som ägaren ville dra från vårt kort. Vi tyckte att vatten och el något högt, men det var ingenting som vi brydde oss om. Vi fick också betala turistskatt för 4 personer trots att vi bara var 3 (vi hade ursprungligt bokat för 4, men berättade att äldsta sonen inte var med), men det var mindre belopp och vi ville inte bråka om det. De €500 som var reserverat på vårt andra kort hade släppts, vilket var en lättnad och vi fick inte heller några andra räkningar.

Vi åkte genom Italien mot Österrike i Italien betalar du vägtull och totalt sätt fick vi betala €51 i vägtullar vilket kändes högt. Vi stannade inte i Italien mer än för att pausa och tanka. Vi åt medhavd lunch, och på eftermiddagen korsade vi gränsen till Österrike.

Skillnaden i temperatur från Frankrike var rejäl. Vi startade dagen med 27 grader klockan 8.00 och vid 16-tiden i Österrike var det ca 15 grader.

Strax efter att vi kom in i Österrike började det regna och vi började leta boende i regnet. På vårt andra försök hittade vi ett Gasthof i en by. det såg ut som ett typiskt Österrikiskt Gasthof och inredningen var definitivt charmig och typisk för området. Vi bad om ett tre-bädds rum och vilket kostade €37 per vuxen och €22 för barn 9-14 år inklusive frukost.

Vi packade upp och beundrade vår utsikt från vår enorma balkong som var på två sidor av huset, innan vi gick ner i restaurangen och åt en fantastisk god middag med Wienerschnitzel.

Rummet var stort, även om det inte riktigt syns på bilderna.

Du hittar kors och krucifix i de flesta gasthof o.dyl. i Österrike eftersom de flesta är troende katoliker.

Trapphuset var dekorerat med mängder med föremål och gjorde boendet mer personligt och intressant.

Vi var mer än nöjda med vårt boende. På kvällen hade det slutat att regna och vi passade på att gå en runda i den lugna byn. Vårt boende var lugnt och tyst, trots att det var en bar på nedervåningen bredvid restaurangen. dagen efter hade vi bestämt att vi skulle besöka Gross Glockner och de berömda isgrottorna i Werfen.

Alla foton är privata och tillhör mig.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer