Reseberättelse från Disneyland Paris från läsare

Disneyland Paris, Reseberättelse

Ibland blir man extra glad. Alex hörde av sig i maj, och bad om lite råd och tips om sin blivande resa till Disneyland Paris. Jag hjälpte honom lite och gjorde ett schema för honom och hans flickor. I texten kallas Disneyland Paris för DP och jag d.v.s. Disneysemester för DS

Han skrev en reseberättelse som tack till mig. Läs hans text och se hans fina flickor här:

Hotellet

Det är ett 5 stjärnigt hotell som ligger inne på DP så visst är det dyrt men det visste jag om när jag bokade så det var inget förvånande med priserna för det var lika dyrt att äta inne på området som på hotellet, men fördelen med hotellet var att det var lugnt och man fick äta ihop med alla Disney karaktärer som gick runt till alla bord och man fick fotgografera sig med egen kamera i lugn och ro tills man var nöjd. Sen fanns det möjlighet till att få bli stylad som en prinsessa och det var tjejernas dröm. Så det var bara att gå till deras shop och inhandla klänningar mm som man måste ha för att kunna bli stylad och fotad som en prinsessa. Otroligt uppskattat av barnen men det kostade en hel del men värt varenda krona. Resten av hotellet var fint och jag har inget att klaga på för det fungerade bra med personalen som hjälpte till i alla lägen.


DP

Jag har varit i USA och alla dess parker flera gånger så jag vet vad man kan förvänta sig men DS varnade mig för att jag kanske skulle bli besviken eftersom jag varit på de andra ställerna och kanske inte riktigt gick att jämföra med DP. Nu kanske det inte var vi vuxna som skulle ha roligast utan barnen och de visste inte ens att de skulle få åka dit utan började ana det när vi gick in på hotellet och de kunde läsa vart vi var. I USA är allt skyltat och vilken idiot som helst hittar vart man ska men i Frankrike så är skyltningen otroligt dålig och ibland motsägelsefull. Det finns inga klara skyltar hur man kommer in på området från hotellet även fast det är bara några meter att gå, men det finns flera ställen att gå till och vet man inte vilken man är på väg till så blir det bara att chansa. Inne på DP är det samma sak att det saknas skyltar till vart de olika attraktionerna ligger, så har du ingen karta och DS’s lilla tipslista så kommer du garanterat att tappa bort dig. Att få komma in 2 timmar tidigt var värt mycket den första dagen för det var inga folk där och vi kunde köra igenom alls som var öppet flera gånger på 2 timmar. Men det var inte så mycket öppet så att gå in tidigare varje dag kändes inte riktigt meningsfullt eftersom de allra flesta roliga sakerna öppnade först kl 10. För att sammanfatta allt så går det inte att jämföra men Disney i USA för de är experter på Service och att få kunden att känna sig lite speciell och är världsmästare på att få långa köer att kännas som bara några minuters väntan, Medans i DP kan en 5 min kö kännas väldigt lång och förvirrande med alla olika bud på om attraktionen är öppen eller inte. Men för barnen så är det en otroligt rolig upplevelse och vi kommer säkert att åka dit fler gånger.

​Alla bilder ät tagna av Alex Ingulfson och tillhör honom 

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer