Reseberättelse Florida del 7

Reseberättelse, Walt Disney World, Florida

Florida 2019

26/6-2019

Orlando

Legend of Conch Flats och Middag på O'hana

Disney's Old Key West tillhör Disney Vacation Club (DVC). Det är det första hotellet som byggdes till DVC och hette från början enbart Disney Vacation Club innan den stora succén gjorde att de byggde fler hotell inom DVC. I samband med det bytte hotellet namn till Disney's Old Key West. Varje dag erbjuds det flera olika aktiviteter och två gånger i veckan anordnas "The Legend of Conch Flats" som är en gratis guidad tur om hotellet. Alla hotell som Disney bygger har en bakgrundshistoria och när de byggde det här hotellet hittade på en hel berättelse om en stad i Florida kallad Conch Flat. Alla detaljer runt om i hotellområdet bygger på när Flagler med sin järnväg befolkade Florida. Runt om i lobbyn syns spår av ett äldre Florida och av Ernest Hemingway.

Den guidade turen var både intressant och rolig. Det var en av höjdpunkterna på vår vistelse. På slutet av turen fick vi smaka på Olivia's (restaurangen på hotellet) berömda bananbröd och fick dessutom en unik pin.

Vi spenderade dagen vid en av poolerna (det finns 3 st på hotellområdet). Vi hade en reservation till vår favoritrestaurang på Walt Disney World; O'hana som finns på Disney's Polynesian Resort (där vi bodde 2016). O'hana är enormt populär och vi var tvungna att nöja oss med en reservation kl 16.30.

Det var nära att vi missade vår reservation eftersom bussen från vårt hotell var försenad. Vi ville inte ta bilen, eftersom parkeringen på Polynesian Resort ibland blir full. Vi tog buss från vårt hotell till Magic Kingdom och därifrån Monorail till Polynesian. Vi kom 10 minuter efter vår reservation, men det var inga problem.

O'hana

En av de allra populäraste restaurangerna på Walt Disney World är O'hana. Restaurangen ligger i Disneys hotell Polynesian Resort. Vid frukost är det här ett Character Meal där du får träffa Lilo och Stitch. På kvällen är det dock som den här restaurangen är mest populär.

O'hana betyder familj, och tanken är att du ska känna dig välkommen på en klassisk fest på Hawaii. Alla servitörerna kallar dig cousin och maten är otroligt god. Du får mängder med mat till bordet från sallad och dumplings till ananasbröd. Men, den stora stjärnan är köttet: fläsk-, nöt-, kyckling och räkor, som kommer in på enorma spett och grillas i mitten av restaurangen på vedeldade grillar. Din servitör kommer med de en meter långa spetten och tar av så många bitar som du vill ha från de olika spetten. De fortsätter att komma med mat tills du säger till dem att sluta. när du är så mätt att du funderar på hur du ska orka ta dig ifrån bordet, så kommer efterrätten. Brödpudding med glass och bananafoster sås. Under tiden som du äter händer det roliga saker i restaurangen, som sång med ukulele och kokosnötrace med barnen. O'hanas ananasbröd som de kallar "welcomebread" har jag gjort flera gånger själv här hemma och du kan hitta receptet med mina instruktioner och foto här: Welcome Bread O'hana

Eftersom restaurangen är så populär så behöver du absolut boka så fort du kan, d.v.s. 180 dagar innan ankomst.

Maten var fantastiskt god och vi var glada att vi hade lyckats med att få en reservation. Efter middagen gick vi en runda på hotellet och satt oss och njöt av utsikten innan vi åkte monorail och buss tillbaka till Old Key West.

När vi kom tillbaka till vårt hotell ville killarna ta det lugnt på rummet, medan jag och Fredrik gick till baren och tog en drink. På vägen stannade vi till i affären på hotellet och köpte en "itchy relief" eftersom det kliade rejält efter myggbetten som jag fick när vi väntade på raketuppskjutningen som aldrig blev av.


Del 6 kan du läsa här: Reseberättelse del 6 - Lugn dag

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar