Reseberättelse Florida 2019 del 4

Walt Disney World, Reseberättelse

Florida 2019

Dag 4 23/7-2019

Orlando - EPCOT

EPCOT är min favoritpark och äntligen var det dags att besöka den igen. Vi gick upp i god tid och åt en god frukost i vårt stora kök/vardagsrum. Vi hade passat på att köra till ett Publix utanför Disneys område dagen innan efter vårt besök på Typhoon Lagoon. Disneys priser är otroligt höga och vi behövde frukost, enkel middag, lite annat smått och gott och framför allt vatten. Kranvattnet i Florida smakar inte gott utan har en stark klorsmak.

Efter frukost satte vi oss i bilen och körde till EPCOT. Efter säkerhetskontrollen så öppnade parken efter några minuter. Vi hade bokat våra FastPass på dagen 60 dagar innan besöket så att vi kunde dra nytta av fördelen med att bo på ett av Disneys hotell. Våra FastPass var till Soarin', Mission:Space och The Seas with Nemo and Friends. Vår favorit efter Soarin' är Test Track, men båda är Tier 1 (tillsammans med Frozen Ever After) och kan därför inte kombineras. Eftersom Test Track har en Single Rider kö så var det ett enkelt beslut att boka Soarin' istället. När vi var på väg in upptäckte vi att kameran hade varit påslagen under natten och därför var batteriet helt slut. Den här dagen fick vi helt enkelt förlita oss på min mobil för att ta foton.

Även om vi hade ett FastPass till senare, så gick vi direkt till Soarin' när parken öppnade. Vi ville åka den mer än en gång under dagen. Kön var bara 10 minuter och vi visste att kön skulle bli lång senare under dagen. Efter Soarin´gick vi och åkte Test Track, där Single Rider kön gick snabbt. Det tog mindre än 15 minuter från det att vi kom till byggnaden till dess att vi satt i bilarna. Vi använder nästan alltid Single Rider för de attraktioner som har dem nu när barnen är äldre. Efter det åkte vi Mission:Space och de andra attraktionerna i Future World innan World Showcase öppnade. Vi passade även på att besöka DVC loungen för Disney Vacation Club Members för en paus från värmen och lite gratis läsk och kaffe.När World Showcase öppnade begav vi oss dit. Det var dags för lunch och vi åt lunch i England innan vi utforskade de olika ländernas paviljonger. Det var brutalt varmt med 38 grader, så vi tog det lugnt och såg till att dricka mycket vatten. Vi undvek läsk (förutom i loungen) och drack vatten hela tiden och vi varvade med vätskeersättning. det visade sig vara en mycket bra strategi och vi klarade oss bra. När våra valda FastPass var slut kontrollerade jag om det fanns några kvar. Det fanns inte så många intressanta, men jag fick reserverade platser till fyrverkerishowen Illuminations som visades vid stängningsdags. Det var toppen att ha en plats till fyrverkerishowen utan att sitta i flera timmar innan. Vi behövde bara vara på plats 30 minuter innan för att få en hyfsat bra plats. Jag är glad att vi orkade med en hel dag i parken eftersom Illuminations numer är et minne lott eftersom en ny temporär show har tagit dess plats innan den permanenta showen kommer nästa år.

När vi hade gått runt i de olika paviljongerna och sett lite shower så åt vi en god middag i Mexicos paviljong innan vi gick tillbaka till Future World och åkte lite mer attraktioner. Killarna åkte Mission:Space (båda versionerna) ett antal gånger (7 tror jag) under tiden som jag och maken pausade och kollade in folk. Vi gick alla till Club Cool som numer är stängd (för alltid?) och smaken den fruktade Beverly.

Vi avslutade vår dag med fyrverkerishowen Illuminations innan vi följde strömmen till parkeringen och åkte tillbaka till Disney's Old Key West.

Du kan hitta del 3 här: Reseberättelse del 3 -Typhoon Lagoon

Du kan hitta del 5 här: Reseberättelse del 5 - Animal Kingdom och en misslyckad raketuppskjutning

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar