Reseberättelse Florida 2019 Del 3

Walt Disney World, Reseberättelse

Florida 2019

Dag 3 22/7-2019

Orlando

Vår första hela dag i Orlando och på Walt Disney World ville vi ta det lugnt. Vi hade bokat en hyrbil via Alamo som har kontor inne på Walt Disney Worlds område: Disney's Car Service Center. Vi visste att vi kunde ringa och be dem hämta upp oss, men vi hade god tid på oss så valde vi att åka till Ticket and Transportation Center och ta en shuttle istället. Tyvärr var det ett dåligt val. Vi var tvungna att ta bussen från vårt hotell till EPCOT och därifrån ta monorail till Ticket and Transportation Center eftersom det inte går någon buss från hotellen direkt till TTC. Vid EPCOT var vi tvungna att gå genom en långdragen säkerhetskontroll och visa upp väskorna innan vi kunde åka med monorailen. Det visade sig dessutom att shutteln som tidigare hade gått regelbundet därifrån till Disney's Car Service Center enbart gick efter ett samtal dit.Infon om shutteln stod i våra papper, eftersom de hade missat att uppdatera infon. Vi fick hjälp av vänliga Cast Members, men hade tur och kunde haffa en shuttle som råkade köra förbi som skjutsade oss. Med facit i hand, så skulle vi helt enkelt ha ringt Alamo som hade hämtat upp oss på vårt hotell.


Men, väl där var de mycket trevliga och vi fick dessutom en gratis uppdatering. Det gick snabbt att få vår bil och vi var på väg till Disneys vattenpark Typhoon Lagoon som var vårt mål för dagen. Vi hade planerat att vara på plats vid öppning (kl 10), men eftersom det tog mycket längre tid än väntat hämta bilen var vi inte på plats förrän strax före 11. I och med detta var alla stolarna i skuggan tagna. Vi behövde inte direkt någon plats ändå, utan efter att vi hade bytt om och låst in våra värdesaker i ett hyrt skåp så lämnade vi våra handdukar på en solstol i solen. Temperaturen närmade sig 40 grader, så det var skönt att hoppa ner i vattnet.

Typhoon Lagoon är vår favorit bland vattenparkerna i Orlando, mycket tack vare den enorma vågbassängen som är så intensiv att de har surflektioner i den på morgnarna före öppningsdags. Vi åkte mängder med olika attraktioner och åt sedan lunch inne i parken. Vi badade några timmar till innan vi åkte tillbaka till hotellet och tog det lugnt.

På kvällen tog vi båt till Disney Springs; Disneys shopping-nöjes-restaurang område. Disney's Old Key West ligger vi floden som går till Disney Springs, så det var skönt med en avslappnande båttur istället för att ta bussen eller köra själv. Det finns mängder att titta på och göra på Disney Springs och tiden går fort där. Vi åt middag på Chicken Guy som är en av de nyaste snabbmatsrestaurangerna på Disney Springs. Fokus ligger inte oväntat på kyckling och de är kända för sina olika såser. Det är kändiskocken Guy Fieri som ligger bakom restaurangen. Vi gillade verkligen maten och gick runt och shoppade i de olika affärerna innan vi åkte tillbaka till vårt hotell. Vi funderade på att gå till någon av hotellets pooler, men vi var trötta och tidsskillnaden från Sverige gjorde sig påmind så vi tog det lugnt. Barnen uppskattade hotellets WiFi och jag och maken satt en stund på balkongen. Dagen efter skulle vi gå upp tidigt eftersom det äntligen var dags för en Disneypark: EPCOT!

Du kan läsa del 2 här: Reseberättelse del 2 - Disney's Old Key West

Du kan läsa del 4 här: Reseberättelse del 4 -EPCOT

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar