Reseberättelse dag 4: Kryssning dag 2 - 2016 - Till Sjöss

Disney Cruise Line, Reseberättelse

18/12-2016

Vi hade en hel dag till sjöss, och som vanligt fanns det massor av aktiviteter att välja på. En av de bästa sakerna med en Disneykryssning är att man kan göra så mycket eller så lite som man vill. Det finns massor med olika saker att vara med på, som frågeport, bingo, olika spritprovningar, pyssel, föreläsningar, filmer, meet greets och mycket mycket mera. Men, min favoritsysselsättning är utan tvekan att bara ligga i en skön solstol på vuxenavdelningen med en bra bok.

På de flesta "sea days", dvs de dagar när skeppet inte anländer till någon hamn; så anordnas Princess gathering. Istället för att gå till flera Meet & Greets för att träffa prinsessor, så är det en enda kö och du får träffa 3-4 prinsessor efter varandra. Numer kan du boka Princess Gathering hemifrån, (självklart är det gratis) och du väljer då en tid som passar dig. Vid din tid går du dit och har max 10 personer före dig i kön, oftast färre.

Till just den här dagen hade jag bokat Princess Gathering och Frozen Meet & Greet. Du kunde också boka Disney Jr Caracter Breakfast där bl.a. Sofia den första, Jake (från Jake and the Neverland pirates) och Doc Mc Stuffins var med. Jag skippade det eftersom jag kände mig lite väl gammal, och barnen totalvägrade att vara med. På vissa seglingar kan du istället boka möten med Marvel karaktärer eller personer från Star Wars. Prinsessorna finns dock alltid med.

De klassiska Disneyfigurerna och en hel del mindre vanliga kan du möta i olika kläder varje dag.

vi åt frukost i Cabanas som vanligt. Jag blir aldrig trött på att äta frukost här, men vem kan bli det? Du kan hitta det mesta från havregrynsgröt till Egg Benedict här. Jag älskar bacon och Musse Pigg våfflor och varma grönsaker som tomater och sparris. Min man gillar rökt lax och omelettstationen där de gr omelett till dig precis som du vill ha den. Sönerna uppskattar speciellt att det alltid finns donuts till frukost.

Efter frukost gick barnen till sina klubbar och jag och mannen gick till Frozen Meet & Greet.

Anna och Elsa var mycket trevliga och passade bra in på sina förebilder. jag sa till dem att jag ju hade träfat dem när vi kryssade i Norge förra året, och Elsa tvekade inte en sekund:

"Of course! I remember meeting you. How have you been since we saw you last time?"

Jag hade bokat Princess Gathering direkt efter, eftersom maken inte är intresserad och jag kan inte ens muta pojkarna till att följa med.

Prinsessan Tiana från Prinsessan och grodan var först. Hon var riktigt trevlig, och min absoluta favorit. Det märks att alla "prinsessorna" har tränat in de rätta meningarna och sättet som passar "deras" prinsessa.

Ariel var fnissig och skrattade åt allt.

Belle är den enda prinsessan med en julklänning, så hon hade självklart den.

Askungen är alltid mest populär i USA, även om hon har fått stark konkurrens med Elsa. Jag har träffat flera olika "Askungen" och om man måste säga att någon är bäst, så vann dagens.

Efter vår Meet & Greet så träffade vi barnen och körde en runda Midship Detective Agency. Det finns bara på Dream och Fantasy och är riktigt roligt. Vi delade upp oss i två lag och tävlade om vem som skulle klara sitt uppdrag först. Jag och äldste sonen vann. :)

Vi gick sedan och åt lunch i Cabanas.

På Tv:n i hytten kan du alltid se var på kartan skeppet befinner sig. Här var vi idag.

Killarna gick och såg Doctor Strange på den mindre biografen, medan jag och maken gick och slappade vid poolen.

Sedan var det dags att göra sig i ordning inför kvällen som var Formal night. Det är inget tvång att klä upp sig, men de flesta gör det. de flesta har skjorta och snygga byxor respektive klänning, medan vissa kör fullt ut med frack klädsel.

Musse är självklart finkldd.

Julkostym?

Vi åt middag i Royal Palace, det var riktigt gott, bilder från maten kommer i nästa inlägg.

Efter maten gick yngsta sonen till Edge som är "Tween Club", medan vi andra gick till hytten och såg en film. Det märktes att vi inte hade vant oss vid amerikansk tid, så vi var trötta och lade oss tidigt.

Kvällens handduks djur

Alla foton är privata och tillhör mig.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer