Resa billigt till Disneyland Paris (Eurodisney) Budgetresa till DLP del 5: Mat

Disneyland Paris

Mat på Disneyland Resort Paris är en dyr utgift. Restaurangerna är kostar mer än vad man kan tro för en vanlig barnfamilj och snabbmaten är inte heller billig. De här posterna är man dock medveten om redan hemifrån. De är inte så lätt att göra något åt det. Min familj brukar inte äta på "vanliga" restauranger" på Disneyland Paris (DLP) eftersom vi anser att de är för dyra med tanke på vad man får. Vi vill också hellre äta lite snabbare och sedan fortsätta med de aktiviteter och attraktioner som gör att vi kommer tillbaka till DLP. Men om ni vill äta på en restaurang, så kolla in menyerna innan ni bokar bord så att ni är säkra på att restaurangen passar just er. Under högsäsong är det alltid en bra ide att boka bord, men annars är det oftast inga problem att få ett bord om man undantar de allra populäraste restaurangerna med "caracter meals". Jag har skrivit om alla restauranger på Disneyland Park här:

Restauranger på Disneyland Paris


Det finns massor med trevliga restauranger att välja på. Men kolla gärna in menyerna för att se om det passar er familj både med tema, mat och priser. Det här är Rainforest Café på DownTown Disney

Souvenirmuggar finns ofta på Disney's restauranger. Barn gillar ofta dem, men de är rejält dyra och är kanske en onödig utgift?

Det är viktigt att välja en restaurang som passar hela familjen. Äldsta sonen valde Rainforest Café medan den yngsta var rädd största delen av tiden. Han uppskattade inte alls alla ljud och att många av djuren rörde sig med jämna mellanrum.

Djuren ser inte så farliga ut, men när de rör sig och låter, så kanske det inte passar alla.

Vår familj brukar undvika de vanliga restaurangerna på DLP för att hålla kostnaderna nere. Snabbmatsrestaurangerna har det vanliga utbudet av hamburgare och liknande. Jag har skrivit om dem här:Casey's Corner har hot dogs i olika varianter och är mycket populärt.

Små pizzor med fin form :) finns i de mindre matvagnarna inne i parkerna.

En klassisk hamburgare finns på många av snabbmatsrestaurangerna.

Det absolut bästa tipset för att spara pengar när det gäller mat på Disneyland Resort Paris är utan tvekan att ta med den själv. På DLP:s hemsida står det att man inte får ta med sig hela måltider in, men det stämmer inte riktigt. Det man försöker förhindra med detta är vad fransmännen anser vara picknick: stora korgar eller kylväskor med mat och vin. kylväskor/ryggsäckar är välkomna in. Undantag är alla typer av vagnar som man drar efter sig samt glasbehållare (undantag barnmat) eller alkohol. Säkerhetskontrollen kollar igenom alla väskor, så glasbehållare eller alkohol beslagtas. Stora väskor måste deponeras.

Vi tar alltid med oss en ryggsäck med det vi behöver och vi har alltid med oss enklare snacks, dricka och ofta en enklare lunch för att spara pengar. Bra snacks att ta med in kan vara t.e.x. frukt, nötblandningar, muslibars eller kex. Dricka är det allra viktigaste att ta in. En varm dag går det åt mycket dricka, och det är viktigt att alla dricker. Man kan antingen ta med mycket dricka in, eller så är ett bra tips (för att spara ryggen) att ta med vars en flaska per familjemedlem. Den är fylld med vatten, men när den är slut finns det dricksfontäner att fylla på dem ifrån. Genom att alla har sin egen, så vet man också att alla har druckit ordentligt. Enklare lunch för oss är ofta mackor med ett pålägg som barnen gillar eller fyllda pitabröd. Man kan ha kylklampar i sin ryggsäck och det finns skåp att låsa in väskan in om du inte vill bära på den. Glöm inte att ta med något liten gott i väskan som överraskning. Visst kan man köpa den där glassen, men det är lätt att det också blir popcorn, godis o.s.v.. Genom att stoppa ner en kaka och kanske godis så kan man hålla humöret uppe. Vad du tar med dig in i parkerna är helt beroende på vad som passar din familj!

Snackspaus!

Genom att ta med mat in har du råd med en glass till efterrätt!

Alla bilder är privata och tillhör mig. De är tagna på några av våra disneysemestrar. ​

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer